ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στο Πανθεσσαλικό…

επιστροφή-στο-πανθεσσαλικό-851206

Την επιστροφή της Νίκης για τα επόμενα δύο παιχνίδια έδρας στο Πανθεσσαλικό ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Οι μικρές διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου του «Παντελής Μαγουλάς» σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας δημιουργούν πλεονέκτημα στον αντίπαλο και έτσι τα παιχνίδια με Παναιτωλικό στις 4 Ιανουαρίου του 2009 και με Αναγέννηση Γιαννιτσών στις 7 του ίδιου μήνα θα διεξαχθούν στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός πάντως δεν έδειξε να ανησυχεί από αυτή την αλλαγή. Μάλιστα παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα πλεονεκτήματά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο μεγάλος αγωνιστικός χώρος ταιριάζει στο στυλ του παιχνιδιού που παίζουμε. Πιστεύουμε ότι μας συμφέρει να δώσουμε αυτά τα δυο ματς στο Πανθεσσαλικό».
Από κει και πέρα ο προπονητής της Νίκης μίλησε για άλλη μια φορά για την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης της ομάδας. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχυθούμε. Οι σκέψεις μας αφορούν σε τρεις – τέσσερις ποδοσφαιριστές που να μπορούν να κάνουν την διαφορά και σε μερικούς πιτσιρικάδες που θα συμπληρώσουν το ρόστερ. Προσανατολιζόμαστε σε ένα έμψυχο δυναμικό που αποτελείται από 25 παίκτες. Αν καταφέρουν μέσα στον επόμενο μήνα μετά τα Χριστούγεννα να είναι έτοιμοι οι Χατζηκωνσταντίνου και Μπένγκουα και προσθέσουμε στο δυναμικό μας κι άλλους ποδοσφαιριστές ποιότητας, τότε τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα για μας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τη σεζόν με 16 παίκτες, που να είναι πιτσιρικάδες. Θέλουμε δυο αμυντικά χαφ, ένα δεκάρι και παίκτες που μπορούν να καλύψουν όλες τις θέσεις της άμυνας. Κοιτάμε να κάνουμε τα πάντα, ώστε όταν επιστρέψουμε από τα Χριστούγεννα να είμαστε έτοιμοι για έναν καλύτερο δεύτερο γύρο».
Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης ανέφερε ότι το γεγονός πως οι Κρούτι και Τσερέπι αναμένεται να αγωνίζονται ως Ελληνες στη συνέχεια, λύνει τα χέρια των ανθρώπων της Νίκης για τις μεταγραφές, ενώ φαίνεται πώς σιγά σιγά αλλάζει και η άποψή του για τον Ριβελίνο. «Πιστεύω ότι από τεχνικής πλευράς ήταν από τους καλύτερους παίκτες στα τελευταία τρία παιχνίδια. Δίνει ηρεμία στο κέντρο της ομάδας και από αυτόν ξεκινούν αρκετές προσπάθειες στον επιθετικό τομέα. Του λείπει βέβαια η δύναμη και η ταχύτητα, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω 100% αν θα μείνει.

Παιχνίδι «παγίδα»
Οσον αφορά στο αυριανό παιχνίδι με τον Πυρσό Γρεβενών, ο 44χρονος τεχνικός το χαρακτήρισε «ματς παγίδα». «Ο Πυρσός Γρεβενών είναι αναμφίβολα δύσκολος αντίπαλος. Διαθέτει έμπειρους παίκτες και θα χαρακτήριζα το ματς «παγίδα». Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι. Στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό αυτό που μου άρεσε ήταν η πολύ καλή άμυνα που παίξαμε. Αν παίξουμε έτσι στην άμυνα και με τον Πυρσό και είμαστε και λίγο καλύτεροι στο δημιουργικό κομμάτι, τότε πιστεύουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σκοπός μας είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και παρόλο που έχουμε μείνει με 14 παίκτες, είμαστε ικανοί να το καταφέρουμε. Αυτό που με ενθαρρύνει είναι ότι με ομάδες που πρωταγωνιστούν παίξαμε καλά. Τις μικρές, δεν ξέρω, ίσως τις υποτιμούμε. Νομίζω ότι αργούμε να συγκεντρωθούμε στα εκτός έδρας ματς και αυτό μας έχει στοιχίσει. Αν δεν φάμε γκολ στα 15 πρώτα λεπτά, δεν χάνουμε. Κάθε ομάδα είναι μια αλυσίδα και κάθε παίκτης ένας κρίκος. Αυτό που προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου είναι ότι θα πρέπει να κερδίσει ο καθένας τον δικό του πόλεμο στον αγωνιστικό χώρο».
Τέλος ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης κάλεσε τον κόσμο να συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου