ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Αφιερωμένη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο είναι η έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» έως τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. & Σ. Τσαλαπάτα», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Οι «Αρχιτεκτονικές αντιστίξεις από τον Ζάχο στο σήμερα» περιλαμβάνουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

* H έκθεση ζωγραφικής της Μάγκυ Χούρυ με θέμα: «στιγμή και κίνηση – moment and movement», λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (2ος όροφος). Διάρκεια έκθεσης έως 21 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00

* «Ξανά στο φως» τιτλοφορείται η έκθεση έργων της Δημοτικής Συλλογής του Δήμου Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Ιωνίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό 10-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

* Σημαντικές εικαστικές δημιουργίες, οι οποίες έρχονται στο φως με πρωτοβουλία των ιθυνόντων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Ιωνίας, συνθέτουν την έκθεση ζωγραφικής που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου.

*Eκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μοράρου με θέμα: ανάμεσα η θάλασσα λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (ισόγειο – ημιώροφος). Διάρκεια έκθεσης έως 20 Ιανουαρίου 2009

* «Τα δώρα της φύσης» που απλόχερα μας χαρίζονται στο Πήλιο, καλούνται να μοιραστούν όλοι οι φίλοι της περιοχής, στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, του Δήμου Μηλεών στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12 στην πλατεία του χωριού. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση γεωργικών εργαλείων και αγροτικών προϊόντων από 21 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου του 2009. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι από 10.30 το πρωί έως 9 μ.μ. και θα “φιλοξενηθεί” στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ο Κένταυρος.

Εκδηλώσεις

* Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των μελών του, ηλικίας 2-12 ετών, σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη-Ρ.Φεραίου). Η εκδήλωση περιλαμβάνει παιδική παράσταση και επίκαιρο μουσικό πρόγραμμα. Τέλος, θα διανεμηθούν δώρα.

* Ανοίγει επίσημα αυλαία το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου με τους εκρηκτικούς “Storm & Discípulos do Rítmo”, σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου. Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 15 ευρώ, 10 ευρώ το φοιτητικό-μαθητικό εισιτήριο και 5 ευρώ το εισιτήριο για παιδιά 6-12 ετών, σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, πλην της παράστασης Geometronomics, όπου η τιμή εισιτηρίου για τους ενήλικες είναι 20 ευρώ, ενώ για το φοιτητικό – μαθητικό εισιτήριο ισχύει και εδώ η τιμή των 10 ευρώ, καθώς και τα 5 ευρώ για τα εισιτήρια των παιδιών 6-12 ετών.

• Βραδιά χορού διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Puerto del tango” αύριο Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 22.00 στο “Buena vista” όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Λούκα και την Τζώρτζια στο show τους. Λίγο πριν την έναρξη του σώου, από τις 20.00 ως τις 22.00 υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης μαθημάτων αργεντίνικου τάνγκο από τους δύο χορευτές, με την προϋπόθεση να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

• Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο το Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Μητροπόλεως «Αγιος Απόστολος ο Νέος». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει Χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

• Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Πρότυπη Στέγη Φιλοξενίας Παιδιού Βόλου. Οι μικροί φιλοξενούμενοι θα παρουσιάσουν την πρωτοχρονιάτικη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «ο Αη Βασίλης στη φυλακή», θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και η γιορτή θα κλείσει με τον ερχομό του Αη Βασίλη που θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά. Θα ακολουθήσει μπουφές όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να γευτούν σπιτικά εδέσματα.

* Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φυτόκου σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ. στην Φάτνη που έχει στηθεί στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση θα απαγγελθούν ποιήματα από τα παιδιά του οικισμού και θα τους μοιραστούν εκ μέρους του Συλλόγου δώρα. Επίσης το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση και η κοπή πίτας του Αγροτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου στο κέντρο “Μύθος”. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα του Απόστολου Τζιαχρή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου