ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απεργία από το ΕΚΒ στη Μαγνησία

νέα-απεργία-από-το-εκβ-στη-μαγνησία-851206

Εικοσιτετράωρη παμμαγνησιώτικη απεργία προκήρυξε για τις 21 Ιανουαρίου 2009 η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Στην νέα κινητοποίηση συμφώνησαν να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις στη χθεσινή ολομένεια του ΕΚΒ, καθώς το διεκδικητικό πλαίσιο είναι ευρύ και καλύπτει όλο το φάσμα των εργατικών προβλημάτων, με αιχμή την ανάκληση όλων των απολύσεων που έχουν γίνει στο Νομό, την απόσυρση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.
Η συγκέντρωση του ΕΚΒ θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση σε διαφορετικό χώρο.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν στην παμμαγνησιώτικη απεργία με αιτήματα την ανάκληση απολύσεων, εργασιακές σχέσεις, εργατικές κατοικίες, να μην περάσει το 65ωρο κλπ.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετέχουν σε αυτή την απεργία, επισημαίνοντας ότι για να πετύχει θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στους εργασιακούς χώρους για να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι πλέον μόνο μέσα από τη διεκδίκηση μπορούν να πετύχουν την επίλυση των προβλημάτων τους.
Ο Γραμματέας του ΕΚΒ Γ. Κίτσιος υπογράμμισε ότι αποδέχεται το όποιο πλαίσιο τεθεί και αποφασιστεί από την πλειοψηφία, ζήτησε ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, ώστε να μην αποδυναμωθεί η δυναμική της κινητοποίησης.
Ο εκπρόσωπος της ΑΤΕ Δημ. Παπαϊωάννου καταδίκασε την αστυνομική βία και καταστολή των κινητοποιήσεων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, επισημαίνοντας ότι αυτό το ξέσπασμα έχει σημαντικό κοινωνικό υπόβαθρο, καθώς οι νεολαίοι βλέπουν να καταστρέφεται μια προοπτική που είχαν προδιαγράψει γι’ αυτούς οι γονείς τους. Επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα προκαλέσει μεγάλα δεινά σε όλους και τόνισε ότι το ΕΚΒ θα έπρεπε να είχε προκηρύξει στάση εργασίας για να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο χθεσινό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και μαθητές.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΒ και μέλος της ΔΑΣ-ΕΣΑΚ Τάκης Τριανταφυλλάκος με τη σειρά του καταδίκασε τις όποιες προσπάθειες γίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ισχύ του 65ώρου και επέκρινε τη στάση που κράτησαν σε αυτό Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.
Εξάλλου τόνισε ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, οργανωμένος, περιφρουρημένος συντονισμένος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των βιομηχάνων.
Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ταμίας του Δ.Σ. Θαν. Κωστόπουλος πρότεινε στο πλαίσιο της απεργιακής αυτής κινητοποίησης να συμπεριληφθούν όλα τα μεγάλα έργα που καρκινοβατούν στο νομό και να κληθούν όλοι οι φορείς να συμμετέχουν για να πετύχει η κινητοποίηση.
Τέλος ο πρόεδρος το Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Γιώργος Ρούσσας, τόνισε ότι στόχος της απεργίας πρέπει να είναι η ανάκληση των απολύσεων στον κλάδο του μετάλλου και καταδίκασε τη στάση κάποιων εργατών μετάλλου και σωματείων του κλάδου, που επέλεξαν να κινηθούν μόνοι τους ν’ αντιμετωπίσουν το θέμα των απολύσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου