ΤΟΠΙΚΑ

«Κάλαντα» από απλήρωτους στην Περιφέρεια

κάλαντα-από-απλήρωτους-στην-περιφέ-851206

«Πένθιμα» κάλαντα θα ψάλουν νωρίς σήμερα το πρωί δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι του Δήμου Νέας Ιωνίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Μαγνησίας, που βρίσκονται στο κτίριο Δημητριάδος και Παύλου Μελά ( πάνω από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας).
Η διαμαρτυρία γίνεται σε ένδειξη αντίδρασης, καθώς η προϊσταμένη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης που ασκεί έλεγχο νομιμότητας για τις πράξεις των ΟΤΑ της Μαγνησίας, κ. Δανάη Χριστογιάννη, απέρριψε και χθες την απόφαση του Δήμου για την έγκριση της πέμπτης τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης, που ελήφθη πριν από δύο μήνες, για την οικονομική ενίσχυση τριών Νομικών Προσώπων του Δήμου ( Πολιτιστικός, Αθλητικός και ΔΟΚΠΥ) με το ποσό των 463.000 ευρώ. Λόγω της απόρριψης της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να πληρωθούν το Δώρο Χριστουγέννων 130 συνολικά εργαζόμενοι.
Παρά τις διαβεβαιώσεις στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Διευθυντή Προγραμματισμού του Δήμου και ταυτόχρονα νεοεκλεγέντα προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας κ. Στάθη Νικηφόρου, ότι η απόφαση απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους «…επειδή έλειπε ένα και», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η κ. Χριστογιάννη απέρριψε για δεύτερη φορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την ενίσχυση του συγκεκριμένου κωδικού για τις προγραμματικές συμβάσεις των τριών Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Χριστογιάννη αρνήθηκε να εγκρίνει την τροποποίηση με το σκεπτικό ότι στον προϋπολογισμό του 2008 είχε υπολογιστεί για τα συγκεκριμένα Νομικά Πρόσωπα ποσό μόλις 250.000 ευρώ, ποσό που τελικά μέσα από τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις έφτασε στα 1.200.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο σχετικός κωδικός στο νέο προϋπολογισμό του 2009 είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό, αφού στο σχετικό κωδικό δαπανών 00.6736.01 «Υλοποίηση προγραμματικών συμβάσεων» έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξεως των 1.260. 000 ευρώ.

Σαρανταέξι
νέες προσλήψεις
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε και στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2009, προγραμματίζονται 46 νέες προσλήψεις στις παρακάτω ειδικότητες:
Δέκα άτομα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, δεκαπέντε άτομα στην Υπηρεσία Πρασίνου, δύο άτομα στην Υπηρεσία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, δύο άτομα στην Υπηρεσία Πολεοδομίας, δεκατρία άτομα στην Τεχνική Υπηρεσία, δύο άτομα στη Δημοτική Αστυνομία και δύο άτομα στην Υπηρεσία Προγραμματισμού.

Νέα συνεδρίαση
τη Δευτέρα
Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο σε διπλή συνεδρίαση η πρώτη περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: Παράταση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου «ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του Πολίτη – Δήμος Νέας Ιωνίας», παράταση του χρόνου παράδοσης του έργου «μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Νέας Ιωνίας και κατανομή επιχορηγήσεων στα σχολεία. Μετά την έγκριση των παραπάνω θεμάτων θα ακολουθήσει δεύτερη ξεχωριστή συνεδρίαση με ένα και μοναδικό θέμα, αυτό του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2007.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου