ΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιούχοι έμποροι το Βόλου χωρίς… σύνταξη!

συνταξιούχοι-έμποροι-το-βόλου-χωρίς-851206

Τρία χρόνια και βάλε… για να συνταξιοδοτηθούν από τον ΟΑΕΕ. Το σκάνδαλο στο ΤΑΕ του Βόλου κρατά “ομήρους” περισσότερους από 50 εμπόρους του Βόλου που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για σύνταξη και είναι στο περίμενε.
Αγωγή κατά του ΟΑΕΕ από τη Συντονιστική Επιτροπή Διεκδίκησης Συνταξιούχων ΤΑΕ- ΤΕΒΕ-ΙΚΑ-ΤΣΑΤΣΕ για την αναγνώριση της διαδοχικής ασφάλισης.
Σε κλίμα ομηρίας βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο και πλέον 50 περίπου επαγγελματίες και έμποροι του Βόλου, καθώς ενώ έχουν υποβάλει όλα τα δικαιολογητικά για να συνταξιοδοτηθούν… παραμένουν με άδεια χέρια.
Ο ΟΑΕΕ, στον οποίο έχει ενταχθεί το ΤΑΕ μαζί με άλλα ταμεία, παρά τις πιέσεις αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Η πιο συχνή δικαιολογία που επικαλείται είναι το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση στο ΤΑΕ του Βόλου που βρίσκεται σε εκρεμμότητα.

“Αυτό όμως είναι κοροϊδία, δε στέκει…” λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θανάσης Κοντονίνας, διότι τα ένσημά μας όταν έγινε η αποκάλυψη του σκανδάλου ελέγχθηκαν και βρέθηκαν εντάξει, άρα το πιο φυσιολογικό είναι να μας αναγνωριστούν και να ξεκινήσει να τρέχει η σύνταξη. Δεν έγινε όμως αυτό…

Η απόγνωση αρκετών εμπόρων είναι τόση, που παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους, συνεχίζουν να εργάζονται.
Ένας μάλιστα που περίμενε για μία τριετία -όταν ξέσπασε το σκάνδαλο- για να εγκριθεί η σύνταξη και είχε κλείσει την επιχείρησή του, αναγκάστηκε για να τα βγάλει πέρα να δουλέψει υπάλληλος σε φούρνο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

“Πρόκειται για καθαρή αναλγησία, επισημαίνει ο κ. Κοντονίνας. Όταν προειδοποιούσαμε ότι η ενοποίηση των ταμείων θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, κανείς δεν μας άκουγε. Τώρα τα βρήκαμε μπροστά μας και περιμένουμε λύσεις… Από ποιους όμως; αναρωτήθηκε ο ίδιος…

Αγωγές για τη
διαδοχική ασφάλιση

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι έμποροι που είναι ενταγμένοι στο ΤΑΕ έχουν συγκροτήσει με συναδέλφους τους των άλλων ταμείων ΤΕΒΕ-ΙΚΑ-ΤΑΕ και ΤΣΑΤΣΕ Συντονιστική Επιτροπή, η οποία κατέθεσε αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, ζητώντας την ανατροπή της αδικίας των διαδοχικών συντάξεων.
Στην αγωγή αυτή συμμετέχουν και επαγγελματίες του Βόλου.
Ο κ. Θανάσης Κοντονίνας εκτός από αυτό το θέμα κατήγγειλε χθες και την υπαγωγή των συνταξιούχων του ΤΑΕ στο ΙΚΑ στον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία, αφού προκαλούνται πολλά προβλήματα εξαιτίας αυτής της αλλαγής.

“Έχουμε συγκεκριμένους γιατρούς που ξέρουν το ιστορικό μας. Αυτό όμως τώρα έχει ανατραπεί και είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινάμε από την αρχή με νέους γιατρούς. Αυτή η ταλαιπωρία δεν πληρώνεται με τίποτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου