ΤΟΠΙΚΑ

Ενορίες και φορείς στηρίζουν την «Μαγνήτων Κιβωτό»

ενορίες-και-φορείς-στηρίζουν-την-μαγ-90030

Σύσκεψη στο Συνεδριακό της Μητροπόλεως για τις νέες δράσεις που θα υλοποιηθούν

Με μεγάλη εκπροσώπηση πολιτιστικών φορέων της Μαγνησίας και ευαισθητοποιημένων πολιτών, αλλά και κατάθεση σημαντικών προτάσεων συνοδεύτηκε η συνάντηση ενημέρωσης των φορέων πολιτισμού της Μαγνησίας για το θεματικό έτος που είναι αφιερωμένο στη ναυτική παράδοση της Μαγνησίας, που οργάνωσε ο νέος φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Στη συνάντηση αυτή, για πρώτη φορά, συμμετείχαν και εκπρόσωποι πολιτισμού κάθε ενορίας, που με πρόταση του Μητροπολίτη ορίστηκαν από όλες τις ενορίες της Δημητριάδας. Όλοι δε δεσμεύτηκαν μέσω του εκπροσώπου τους να συνδράμουν με κάθε τρόπο σε αυτό το νέο εγχείρημα της Ι.Μ.Δ..

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος τόνισε πως ο νέος φορέας έρχεται να διακονήσει το χώρο του πολιτισμού χωρίς ηγεμονισμούς, έχοντας ως βασική αρχή το σεβασμό απέναντι σε φορείς πολιτισμού που επιτελούν σημαντικό έργο όλα αυτά τα χρόνια στη Μαγνησία. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του φορέα Νίκος Τσούκας ο οποίος έδωσε το πλαίσιο της διαβούλευσης για το θεματικό έτος, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες του νέου φορέα.

OΟργανωτικός Γραμματέας του φορέα Αλέξανδρος Καπανιάρης, παρουσίασε το σχεδιασμό για το θεματικό έτος, τη μεθοδολογία σχεδιασμού και αξιολόγησης των προτάσεων για το θεματικό έτος, την ψηφιακή ταυτότητα του φορέα και τις διαδικασίες ψηφιακής διαβούλευσης. Παράλληλα αναφέρθηκε σε έναν ενδεικτικό σχεδιασμό προτάσεων για εκδηλώσεις και δράσεις.

Η εισήγηση έκλεισε με αναφορά για τις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν του θεματικού έτους τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014 και αφορούν την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος, την έκδοση ημερολογίου και βιβλίου για τη ναυτική παράδοση του Πηλίου και του Τρικερίου.

Ακολούθησε συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που περιελάμβανε τοποθετήσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως αυτή του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Τ. Γκογκινούδη καθώς και από όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων πολιτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου