ΤΟΠΙΚΑ

“Διπλό”… προπονητής και ενίσχυση

διπλό-προπονητής-και-ενίσχυση-851206

Την επιτυχία την Κυριακή στο έκτος έδρας παιγνίδι με τον Ηλυσιακό σκέφτονται όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στην επικαιρότητα παραμένουν και άλλα θέματα, όπως αυτό του προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Γιόζεφ Μπουμπένκο στη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα οδηγήσει ακόμη ψηλότερα την ομάδα, αλλά και η ενίσχυση.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με καθυστέρηση ανακοίνωσε χθες τη λύση της συνεργασίας με τον Μπουμπένκο αλλά και τον Πάβλικ, ενώ για τον αντικαταστάτη του στο βολιώτικο πάγκο δεν έχει διαρρεύσει επισήμως τίποτα…
Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν γίνει συζητήσεις με κάποιους προπονητές και αναμένονται απαντήσεις, αλλά το ζητούμενο είναι η ομάδα να πάρει και τους 3 βαθμούς την Κυριακή, που όπως όλα δείχνουν θα παραταχθεί κόντρα στον Ηλυσιακό με το δίδυμο των Γιώργου Αδάμ-Φιλίππου Μπολοβίνη στον πάγκο της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη συζήτηση έγινε με τον Σάκη Τσιώλη, που όμως είναι στο Θρασύβουλο, κρούση έγινε και στο Γιώργο Βαζάκα, που είναι δεσμευμένος με τον Φωστήρα, αλλά ίσως και σήμερα υποβάλει παραίτηση, ενώ συζήτηση έγινε και με τον Γιάννη Παπακώστα. Είναι επίσης γεγονός ότι προτάθηκαν αρκετοί προπονητές και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αναμένεται να καταλήξει στον άνθρωπο που θα συμβάλει στην άνοδο, αν όχι σήμερα, μέσα στο επόμενο τριήμερο… Ετσι η πρώτη του νέου τεχνικού ίσως γίνει επίσημα τη νέα χρονιά και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στο ματς φιέστα που θα γίνει και η επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα, το ΕΑΚ Βόλου.
Το θέμα προπονητής… έχει φέρει πίσω άλλα θέματα, όπως τα μεταγραφικά που αφορούν τόσο στην ενίσχυση, όσο και κάποιες λύσεις συμβολαίων…
Τα ονόματα που έχουν ακουσθεί, όπως αυτά των Βαγγέλη Καούνου και του Μάριο Μπρέσκα, δίνουν και το στίγμα των κινήσεων, τη στιγμή που ο Βολιώτης Αποστόλης Κουτσοκώστας συνεχίζει να προπονείται με την ομάδα, ενώ πολύ κοντά στο να επιστρέψει στο Βόλο και στον Ολυμπιακό είναι ο Αλέξης Βεργώνης, που δεν έχει κερδίσει θέση βασικού στη Λάρισα. Μάλιστα πληροφορίες από τη Λάρισα κάνουν λόγο για συμφωνία του παίκτη με τη βολιώτικη ΠΑΕ με την συγκατάθεση και της ΑΕΛ, ενώ άλλες πληροφορίες περί των μεταγραφικών του Ολυμπιακού δημοσιεύθηκαν χθες σε Αργεντίνικο σάιτ, όπου γράφτηκε πως την πόρτα του Αργεντινού Μέσου Βάλτερ Μοντίγιο χτύπησε ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο παίκτης που αγωνίζεται στην Χιλιανή Ουνιβερσιτάδ Ντε Τσίλε και για τον οποίο είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες της Super League το καλοκαίρι, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, αρνήθηκε ευγενικά, καθώς δεν θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα Β΄ κατηγορίας.
Για τον Καούνο λέγεται ότι έχει γίνει επίσημη κρούση στην Καλαμάτα, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, εξάλλου, επίκεινται και «εκκαθαρίσεις» στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Πέραν του Μάγερνικ, ο οποίος ήδη έλυσε το συμβόλαιό του, στη «μαύρη» λίστα βρίσκονται αρκετοί παίκτες με πλέον «ηχηρό» όνομα ενός ακόμη ξένου, αλλά και των Γεωργιάδη, Ψαρρή, ενώ υπάρχουν σκέψεις να δοθούν και δυο δανεικοί…
Πάντως μερικά θέματα θα μείνουν πίσω, αφού η ομάδα έχει μπροστά της ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, θέλοντας “διπλό” για να διατηρηθεί κοντά στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Ολυμπιακός στη μετά Μπουμπένκο εποχή είναι στην 5η θέση, απέχοντας 3 βαθμούς από την 3η και 7 από την 1η θέση και απομένουν άλλοι τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του α γύρου, ενώ οι 20 αγώνες που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος είναι πολλοί και λογικό είναι ότι οι ελπίδες να καλυφθεί η διαφορά είναι πολλές…

Για το ματς της Κυριακής αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα ο Άλβαρεζ, ενώ θα λείψουν και πάλι οι τραυματίες Ράμι και Κοντέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου