ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Κόκκινη μπογιά
«Ντου» στον Αγιο Νικόλαο έκαναν κάποιοι διαμαρτυρόμενοι χθες το απόγευμα και τον «στόλισαν» με κόκκινη μπογιά. Ανέγραψαν και το γνωστό πλέον σύνθημα με την… έκτρωση.

Τελεσίδικη
καταδίκη
Κεφαλογιάννη
Σε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε τελεσίδικα ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης από το εφετείο Χανίων, ενώ σε 3 μήνες καταδικάστηκε ο συνεργάτης του Αρκάδιος Σπανουδάκης, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγορείτο ότι άσκησε πιέσεις σε αστυνομικούς για να ψευδομαρτυρήσουν, προκειμένου να αθωωθεί χασισοκαλλιεργητής, κάτοικος του Μυλοποτάμου.
Πρωτοδίκως ο κ. Κεφαλογιάννης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών, ενώ σε φυλάκιση 6 μηνών είχε καταδικαστεί ο Αρκάδιος Σπανουδάκης.

Καμιά διαμάχη
Τη διαβεβαίωση της Προϊσταμένης της Αρχαιολογίας κ. Ιντζεσίλογλου πήραμε χθες πως δεν θα υπάρξει καμιά διαφωνία και διαμάχη με το Δήμο Φερών σε ότι αφορά την κάλυψη ή μη, αλλά και το τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το τμήμα του αρχαίου τείχους Φερών που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια εργασιών για το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Φερών.
Α.Φ.

Πρόοδος…
Θυμάστε τα φοιτητικά πάρτι και το χαμό που είχε γίνει; Ε, χθες έγινε πάρτι στο Θόλο του Πανεπιστημίου Παπαστράτος και οι φοιτητές σημείωσαν πρόοδο.
Όχι μόνο έκαναν το πάρτι, αλλά έκλεισαν και την οδό Ιάσονος με κάδους…
Και εις ανώτερα παιδιά!
Α.Φ.

Γιατί;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω παρατηρήσει σε πάρα πολλούς δρόμους του Βόλου ότι υπάρχουν βαθιά χαντάκια από εργασίες που έχουν γίνει και έχουν μείνει οι λακκούβες με τα χαλίκια.
Για να διευκρινίσουμε, δεν μιλάμε για τα σημεία που έχουν σκάψει για να περάσει το ευρυζωνικό δίκτυο, εκεί είναι κύριοι και αμέσως ασφαλτοστρώνουν!
Α.Φ.

Είχε απ΄ όλα…
Απ΄ όλα είχε το χθεσινό δελτίο συμβάντων του Δήμου Βόλου. Ανθρωποθυσίες, ξυλοδαρμούς, αλλά και έργα που βρίσκονται στον «αέρα». Μόνο που αντί για συγκρουόμενα είχε κάτι πιο εξελιγμένο στις μέρες μας. Το τραμ. Τραμ τρια λαλό…
Α.Τ.

Προσωπικές
επιδιώξεις…
…Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια. «Δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιδιώξεις» είπε χθες ο Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης, όταν άρχισαν να πέφτουν οι ερωτήσεις βροχή για την παραίτηση Καφρίτσα, στη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους και μετά την ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη χρηματοδότηση της μελέτης για το τραμ.
Στη συνέχεια κατάλαβε ότι το πράγμα πήγαινε αλλού, ξεροκατάπιε και προσπάθησε να αλλάξει θέμα, χωρίς να απαντήσει στους συναδέλφους που ρωτούσαν να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι οι όποιες «προσωπικές επιδιώξεις» του Αντώνη Καφρίτσα τα τελευταία χρόνια είναι ταυτισμένες με τις θέσεις της Ροδούλας Ζήση, που όταν τη ρωτούν για το Δήμο, συνεχίζει να είναι του στυλ ήξεις – αφήξεις…
Α.Τ.

Το έλλειμμα
Ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, αν το έλλειμμα για το 2008 θα κλείσει στα 6.000.000 ευρώ. Εμείς με τα λίγα λογιστικά που ξέρουμε τόσο το βγάζουμε, του είπαμε. Θα είναι έκπληξη, μας απάντησε και πολύ μικρότερο από το έλλειμμα που ήταν το προηγούμενο έτος.
Μακάρι να είναι έτσι. Πριν απ΄ όλα όμως πρέπει να πείσουν οι του Δήμου, γιατί ο κωδικός (Κ.Α 32) με τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και το έτος 2007, αλλά δεν κατέστη μέχρι σήμερα δυνατή η είσπραξή τους, δεν αποτυπώνεται στον κωδικό δαπανών 8111 του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος δεν αποτελεί δαπάνη, καθώς αφορά σε ποσό που δεν θα εισπραχθεί και αντιστοιχεί σε επισφαλείς απαιτήσεις προηγουμένων ετών. Στον προϋπολογισμό ο συγκεκριμένος κωδικός δαπανών εμφανίζεται με το ποσό των 500.000 ευρώ, όταν υπάρχει η Εγκύκλιος 67146/29.10.2008 ΥΠΕΣΔΔΑ που αναφέρει ρητά ότι αναγράφεται όλο το ανείσπρακτο ποσό που καταγράφεται στον προ διετίας προϋπολογισμό. Αυτή η εγκύκλιος ελήφθη υπόψιν από τους συντάκτες του προϋπολογισμού;
Α.Τ.

Τυπικά
και ουσιαστικά
Εδω ο κόσμος καίγεται… η Αθήνα φλεγόταν χθες. Καπνογόνα και μολότοφ έδιναν και έπαιρναν και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε δηλώσεις και ανακοίνωνε τα
μέτρα για την οικονομία και τον τουρισμό.
Λες και έτσι όπως πάμε θα έχει απομείνει τίποτα μέχρι το καλοκαίρι… Στην κοσμάρα της η κυβέρνηση τυπικά και ουσιαστικά.
Β.Κ

Οι Πουαρό
Υπερβολική η ανακοίνωση του ΕΚΒ με αφορμή την κατάληψη της ΓΣΕΕ. Σε ρόλο Πουαρό… οι του ΕΚΒ βλέπουν σκοτεινά κέντρα… που εξυφαίνουν σενάρια και προβοκάτσιες κατά του συνδικαλιστικού κινήματος. Χαλαρώστε παιδιά… Σιγά σιγά θα μας πείτε ότι πρόκειται για ασύμμετρη απειλή… Ούτε πλύση εγκεφάλου -ένα πράγμα- να είχατε πάθει από τα συνεχή διαγγέλματα του πρωθυπουργού, δεν θα βλέπατε τόσο σκοτεινά σχέδια… Ήμαρτον πια…
Β.Κ

Κατάληψη
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Ν. Ιωνίας -και έτσι πρέπει- θα βρίσκεται σήμερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους των Νομικών Προσώπων, που αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη επειδή κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι χρονιάρες μέρες, γιατί ακυρώθηκε η προγραμματική του Δήμου.
Πολλές φορές έχει επισημανθεί ότι τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να ελέγχουν τη νομιμότητα και όχι την σκοπιμότητα των προγραμματικών. Στο κάτω κάτω ας εξετάσουν και το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται. Δηλαδή, δεν κατάλαβα, όλες οι άλλες προγραμματικές των καποδιστριακών ΟΤΑ είναι Ο.Κ. και σε αυτή της Νέας Ιωνίας κόλλησαν; Και πώς θα κάνουν οι γιορτές οι εργαζόμενοι; Με κοπανιστό αέρα;
Β.Κ

Φιστίκια της οργής
στην οδό Ερμού
Επί τέσσερις ώρες μικροπωλητής ξηρών καρπών είχε παρκάρει χθες το πρωί το αγροτικό του όχημα στη γωνία των οδών Ερμού και Παύλου Μελά επί της πλατείας Πανεπιστημίου. Έστησε τον πάγκο του και πουλούσε αβέρτα. Οι έμποροι της γειτονιάς, έχοντας να αντιμετωπίσουν την αναδουλειά και τις βαρύτατες υποχρεώσεις, εξοργίστηκαν. Αφού μάταια τον παρακάλεσαν με το καλό να σταματήσει να πουλάει, γιατί αυτό είναι παράνομο, κάλεσαν τα αρμόδια όργανα, αστυνομικά και άλλα, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Μάταιη αποδείχθηκε κι αυτή η κίνησή τους, αφού κανένας αρμόδιος δεν μπόρεσε να πείσει τον μικροπωλητή να φύγει. Απογοητευμένοι οι έμποροι της γειτονιάς γύρισαν στα μαγαζιά τους και σκέφτηκαν ότι την ώρα που οι υποχρεώσεις τούς πνίγουν, ουδείς αρμόδιος της πολιτείας είναι ικανός να κάνει το καθήκον του και να τους προστατεύσει. Άδικο έχουν; Αν τα κλείσουν, όπως μας είπε ένας απ΄ αυτούς, να δούμε από πού θα εισπράττει το κράτος.
Χ.Μ

Αστοχη κίνηση
Να μην λέμε μόνο τα καλά των εμπόρων και της εμπορικής αγοράς του Βόλου, ούτε μόνο να αναδεικνύουμε τα προβλήματα. Να στηλιτεύουμε και τις αστοχίες τους. Μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι καταστηματάρχες της οδού Αντωνοπούλου δεν επιθυμούν την παρουσία της δημοτικής μπάντας τις ημέρες των γιορτών στη γειτονιά τους με τη δικαιολογία ότι θα εμποδίζει τη διέλευση των καταναλωτών! Νομίζουμε ότι είναι πέρα για πέρα άστοχη η ένστασή τους. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς προσπαθούν να κάνουν γιορτινό το κλίμα και να αντιστρέψουν την άσχημη ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού και αυτοί θέλουν να διώξουν τις νότες τις μουσικές και τα χαμόγελα; Νομίζουμε ότι πρέπει να αναθεωρήσουν τάχιστα τη στάση τους.
Χ.Μ

Εμ καταγγέλλει,
εμ καταθέτει
Χθες λάβαμε καταγγελία από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δράκειας με την οποία διαμαρτυρόταν για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Αγριάς δεν συμπεριλαμβανόταν στους φορείς που θα κατέθεταν στεφάνι στο χθεσινό μνημόσυνο για τους 118 εκτελεσθέντες της Δράκειας. Δημοσιεύσαμε την καταγγελία, διότι θεωρήσαμε εύλογη την διαμαρτυρία του προέδρου του συνεταιρισμού Δράκειας. Χθες όμως μάθαμε ότι από προχθές ο ίδιος ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο ότι θα καταθέσει στεφάνι και ότι αρχικά εκ παραδρομής είχε παραλειφθεί. Αν είναι έτσι, μάλλον δεν… ξηγήθηκε καλά ο πρόεδρος. Αν είναι έτσι.
Χ.Μ

Συνάντηση
Ακρως εποικοδομητική η επίσκεψη του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας στο Δήμου Αλμυρού, όπου υπήρξε συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο κ. Β. Χατζηκυριάκο, όσο και το Δήμαρχο Σούρπης κ. Καραγκιόζογλου. Λύθηκε και η «παρεξήγηση» μετά τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Χατζηκυριάκος σε συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, διευκρινίζοντας ότι είχε καταφερθεί εναντίον του προέδρου του Επιμελητηρίου και όχι του Τ.Ε.Ε.

Λιμνοδεξαμενή
Είναι αλήθεια ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (για όσο καιρό βρίσκεται στη θέση του) ενημέρωσε από ελικοπτέρου τον πρωθυπουργό ότι η λιμνοδεξαμενη του Ξηριά Αλμυρού θα είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και ότι η μελέτη κατασκευής του έργου θα είναι έτοιμη μέχρι τέλος του χρόνου;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου