ΤΟΠΙΚΑ

Ο ρόλος του σύγχρονου Γεωπόνου στο χώρο των βιομηχανιών τροφίμων

ο-ρόλος-του-σύγχρονου-γεωπόνου-στο-χώρ-91035

Ο σημαντικός ρόλος του γεωπόνου στις βιομηχανίες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας αλλά και η καλύτερη απορρόφηση των φοιτητών στην αγορά εργασίας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη χθεσινή εσπερίδα με θέμα: «Ο Ρόλος του Σύγχρονου Γεωπόνου στη Βιομηχανία Τροφίμων» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Στόχος της εσπερίδας ήταν να εκπαιδεύσουμε τους φοιτητές μας σε αντικείμενα που θα τους φανούν χρήσιμα στην αναζήτηση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι υποβαθμίζουμε τον δημόσιο τομέα», δήλωσε ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας και Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι από το τμήμα γίνεται σημαντική προσπάθεια σύνδεσης των μεταπτυχιακών φοιτητών με την παραγωγή.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σήμερα για τους γεωπόνους ο καλύτερος χώρος εργασίας είναι ο χώρος των βιομηχανιών και γι’ αυτό ζητούν την στήριξη του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου