«Εξοφλούν γραμμάτια σε Χρυσή Αυγή και "αδέσποτους" εργολάβους»

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-25, 12:51:44
«Εξοφλούν γραμμάτια σε Χρυσή Αυγή και "αδέσποτους" εργολάβους»

Δήλωση Απ. Παπατόλια για το ζήτημα των αδέσποτων

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος των αδέσποτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο σύμβουλος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης - Πάμε Μπροστά», Αποστόλης Παπατόλιας, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Με την προχθεσινή αποχώρησή μας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις της μειοψηφίας εκπέμψαμε το μήνυμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στις παράνομες πρακτικές των Μπέου - Μουλά, που παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των μειοψηφιών, προσβάλλουν την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας του Συμβουλίου, φιμώνουν πραξικοπηματικά την αντιπολίτευση και ακυρώνουν τον ελεγκτικό της ρόλο απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης του Δήμου. Ηταν μια επιβεβλημένη ενέργεια, ως ελάχιστο δείγμα δημοκρατικής ευθύνης, απέναντι σε έναν ακραία αντιδημοκρατικό αποκλεισμό.

Είναι απολύτως σαφές ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει την ενοχλητική αντιπολίτευση στα "πόδια του", προκειμένου να μην δίνει πουθενά λογαριασμό και να μην συναντά κανένα εμπόδιο, όταν πρόκειται να αυθαιρετήσει, κάνοντας χάρες σε διαγωνισμούς για "ημέτερους" ή εξοφλώντας προεκλογικά γραμμάτια σε κομματικούς παράγοντες ή σε διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Αν πάντως αισθάνεται ανακουφισμένος, επειδή αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση, αυταπατάται. Το ότι μας απαγορεύει να ασκήσουμε το ρόλο μας εντός της αιθούσης, δεν σημαίνει βεβαίως ότι σκεφτόμαστε να καταθέσουμε τα όπλα μπροστά στους χθεσινούς συνοδοιπόρους και σημερινούς προστάτες της Χρυσής Αυγής... Τον ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουμε σε "χλωρό κλαρί" και ότι θα τον "ταράξουμε” στη δημοκρατία!

Όσον αφορά δε τα δύο θέματα με "οσμή διαπλοκής" που βρήκε την ευκαιρία να περάσει προχθές στα μουλωχτά, παρέα με τους χειροκροτητές του, του απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση: Και τους σκανδαλώδεις φωτογραφικούς δήθεν "διαγωνισμούς" για την περισυλλογή των αδέσποτων θα αποκαλύψουμε στην κοινωνία και τις παλιές τους αμαρτίες με τον πολυδάπανο χλοοτάπητα του ΕΑΚ θα φανερώσουμε στους πολίτες.

Όσο για την απόλυτη ευθυγράμμιση του Δημάρχου με τη γραμμή Κυβέρνησης - Τρόικας περί αξιολόγησης των υπαλλήλων, δεν αποτελεί πια έκπληξη μετά την αμέριστη στήριξή του στους υποψηφίους της Ν.Δ. για τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η δήθεν "μαγκιά" του, για την οποία τόσο αυτοθαυμάζεται, γίνεται "καπνός", κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μείζονα κυβερνητική πολιτική επιλογή. Τον συμβουλεύουμε να αλλάξει διαπραγματευτική τακτική. Δύσκολα θα εξασφαλίσει οφέλη και "προστασία" στις προσωπικές του περιπέτειες, αν είναι τόσο απροκάλυπτα πειθήνιος και υποτακτικός...».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=