ΤΟΠΙΚΑ

Φυσικοθεραπείες για ανασφάλιστους παρέχει το ΠΕΔΥ στο πρώην ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

φυσικοθεραπείες-για-ανασφάλιστους-π-91374

Σημαντική ανάσα για τους ανασφάλιστους η παροχή δωρεάν φυσικοθεραπειών από τα ιατρεία του ΠΕΔΥ.

Στο φυσικοθεραπευτήριο που λειτουργεί στο κτίριο των ιατρείων του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους και ανασφάλιστοι πολίτες που σύμφωνα με τη διάγνωση γιατρού χρειάζεται να υποβληθούν σε φυσικοθεραπείες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, γεγονός που επιβεβαιώνει και την ανάγκη που υπάρχει για την κάλυψη παροχής υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες που είτε είναι άνεργοι και δεν έχουν ασφάλιση, είτε είναι απολυμένοι ή επαγγελματίες που στερούνται ασφάλισης και δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους και μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Η δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) ισχύει με την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ και αφορά σε ένα συγκεκριμένο πακέτο υπηρεσιών υγείας. Ετσι η πρόσβαση στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι που έχουν πλέον ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις – όπου υπάρχει δυνατότητα – δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στον τομέα των φυσικοθεραπειών, οι ασφαλισμένοι έχουν υποστεί ήδη μεγάλο ψαλίδι αφού μειώθηκε ο αριθμός των φυσικοθεραπειών.

Μετά την αναθεώρηση του κανονισμού παροχών του Οργανισμού το Νοέμβριο του 2012 πλέον καλύπτονται 10 φυσικοθεραπείες (από 12) για δύο φορές το χρόνο και η αποζημίωση της συνεδρίας περιορίστηκε σε 15 (από 20) ευρώ.

Εκτός αυτού βέβαια οι ασφαλισμένοι δε δικαιούνται πια φυσικοθεραπείες αλλά και κατ’ οίκον συνεδρίες εάν έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης ή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου