ΤΟΠΙΚΑ

Εμπλοκή στο TAXIS

εμπλοκή-στο-taxis-93236

Για την εκτύπωση του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ

Η ανάρτηση των νέων διορθωμένων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ προκάλεσε «έμφραγμα» στο TAXIS. Δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από το Βόλο, που επιχείρησαν τις δύο τελευταίες ημέρες να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά τους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Η εμπλοκή σημειώθηκε στα ζευγάρια, που διαθέτουν εξ ημισείας ακίνητα. Οπως είχε γίνει γνωστό για κάθε σύζυγο εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ ενώ σε περίπτωση που η σύζυγος δεν διαθέτει δικούς της κωδικούς πρόσβασης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του συζύγου.

Η έκδοση του εκκαθαριστικού του συζύγου γινόταν κανονικά, όταν όμως έφθανε στη σύζυγο, το σύστημα κολλούσε. Σε δεκάδες περιπτώσεις, η εκτύπωση των εκκαθαριστικών έμεινε στη μέση. Οι σύζυγοι αναγκάζονται να κάνουν αίτηση για κλειδάριθμο, να τον πάρουν από την αρμόδια ΔΟΥ και στη συνέχεια να μπορέσουν να εκδώσουν το εκκαθαριστικό τους.

«Κάθε φορά που το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει τελευταία στιγμή να κάνει κάτι, το σύστημα παρουσιάζει εμπλοκή», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, Αρης Παπανδρέου.

Στα λογιστικά γραφεία, αυτή την περίοδο επικρατεί πανικός από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που σπεύδουν να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. «Εχουμε γίνει κάτι μεταξύ ΚΕΠ και άμισθων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών. Αντί το Υπουργείο να ταχυδρομήσει τα εκκαθαριστικά, αναγκάζει τους πολίτες να τα εκτυπώσουν και οι ίδιοι απευθύνονται στους λογιστές τους, που έχουν αποκτήσει όγκο εργασίας που δεν αμείβεται», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου