ΤΟΠΙΚΑ

Της έκοψαν τη σύνταξη,αλλά της ζητάνε το φόρο!

της-έκοψαν-τη-σύνταξηαλλά-της-ζητάνε-τ-93414

Μάταια ψάχνει να βρει το δίκιο της στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η Βολιώτισσα συνταξιούχος

Μείωσαν τη σύνταξη χηρείας στο ελάχιστο όμως της ζητούν να πληρώσει φόρο για το αρχικό ποσό που της είχε καταλογίσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μάταια ψάχνει να βρει το δίκιο της Βολιώτισσα συνταξιούχος.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της εργάζονταν στο Δημόσιο. Εχοντας χάσει το σύζυγό της, η παθούσα κατέθεσε όπως προβλέπονταν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο και της αναγνώρισε ένα συγκεκριμένο ποσό για τη σύνταξη του συζύγου της.

Και ενώ είχαν περάσει τρία χρόνια λαμβάνει ένα ειδοποιητήριο με το οποίο το Γενικό Λογιστήριο του κράτους την ενημέρωνε ότι έχει γίνει λάθος καταμερισμός του ποσού της σύνταξης και ότι η ίδια θα έπρεπε να επιστρέψει στο κράτος το ποσό των 13.939, 34 ευρώ που ελάμβανε ως σύνταξη για το χρονικό διάστημα από 20 Οκτωβρίου του 2012 μέχρι 30 Ιουνίου του 2014.

Η ίδια όμως όπως καταγράφει και σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς το ΓΛΚ εισέπραττε σύνταξη στο 70%, όπερ σημαίνει ότι ο λανθασμένος υπολογισμός έγινε από τις υπηρεσίες του Λογιστηρίου του Κράτους και όχι από δική της υπαιτιότητα.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό η ίδια φορολογήθηκε για το ποσό που είχε αρχικά εισπράξει αφού αυτό είχε υπολογιστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τώρα «τρέχει και δεν φτάνει» αφού για να γίνει διορθωτική φορολογική δήλωση, θα πρέπει να έχει και τις απαραίτητες βεβαιώσεις σύμφωνα με τις οποίες θα φαίνεται ότι η ίδια αφενός έχει επιστρέψει στο Δημόσιο το ποσό των 13.939,34 ευρώ και αφετέρου ότι η σύνταξη που τελικά της υπολογίστηκε είναι πολύ μικρότερη από αυτή που αρχικά της είχε καταλογιστεί.

Σύμφωνα με την παθούσα, η αναζήτηση αρμοδίων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να διευθετήσει την υπόθεσή της έχει μετατραπεί σε καθημερινό γολγοθά, αφού ο ένας υπάλληλος την παραπέμπει στον άλλο, έχει γίνει κυριολεκτικά «μπαλάκι» μεταξύ των υπηρεσιών και άκρη δεν μπορεί να βγάλει. Είναι δε χαρακτηριστικό όπως κατήγγειλε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ακόμη το ακριβές ποσό της σύνταξης που δικαιούται από το σύζυγό της δεν το γνωρίζει αφού από μήνα σε μήνα, το ποσό που κατατίθεται στην τράπεζα είναι διαφορετικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου