ΤΟΠΙΚΑ

Περιπέτεια για Αγγλους τουρίστες

περιπέτεια-για-αγγλους-τουρίστες-94241

Αμεση επιχείρηση του Λιμεναρχείου Βόλου έσωσε 27χρονο στην Πάλτση

Σε σοβαρό κίνδυνο έθεσαν τη ζωή τους Αγγλοι τουρίστες, όταν παρά τους ανέμους που έπνεαν χθες στη Μαγνησία επιχείρησαν θαλάσσια βόλτα με φουσκωτό σκάφος, το οποίο κατεύθυναν με κουπί.

Οι δύο 27χρονοι τουρίστες απομακρύνθηκαν αρκετά από την ακτή, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, μεταξύ Πάλτσης και Λύρης, όταν το μικρό φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε γρήγορα στα ανοιχτά με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, έντασης έως 7 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή.

Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο και ο ένας από τους 27χρονους βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε ευτυχώς να κολυμπήσει σώος μέχρι την ακτή. Ο δεύτερος παρέμεινε μέσα στο μικρό σκάφος και παρασύρθηκε σε βραχώδες σημείο της Πάλτσης. Στο μεταξύ, η περιπέτειά τους και η μάχη τους να γλιτώσουν από τα κύματα είχε γίνει αντιληπτή από άτομα που βρίσκονταν στην παραλία.

Το Λιμεναρχείο Βόλου οργάνωσε άμεσα επιχείρηση, μόλις ενημερώθηκε, για τη διάσωση των δύο ατόμων. Στο σημείο κατευθύνθηκε σκάφος του λιμενικού, καθώς και οχήματα από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Κυριακής και το Λιμενικό Φυλάκιο Αγίου Ιωάννη.

Τα κύματα ήταν τόσο μανιασμένα, που από θαλάσσης ήταν αδύνατη η προσέγγιση του δεύτερου 27χρονου, ο οποίος εγκλωβίστηκε στα βράχια.

Η επιχείρηση διάσωσής του στήθηκε από τη στεριά και ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ο νεαρός εγκλωβίστηκε σε ιδιαίτερα απόκρημνη περιοχή. Ταυτόχρονα ενημερώνονταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε δυνάμεις ΕΜΑΚ να μεταβούν στο σημείο. Δεν χρειάστηκε τελικά να παρέμβουν, αφού λιμενικοί κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 27χρονο και να τον απομακρύνουν σώο από τα βράχια. Η περιπέτεια των δύο φίλων είχε αίσιο τέλος.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου