ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος ρευστού και στα ΑΤΜ!

τέλος-ρευστού-και-στα-ατμ-851206

Στέγνωσαν ΑΤΜ και ταμεία… Από τράπεζα και σε τράπεζα οι συνταξιούχοι για να πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων. Προβληματισμός για το τι θα επακολουθήσει τις επόμενες μέρες, αφού μέσω των ΑΤΜ πληρώνονται εκατοντάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Το δικό τους Γολγοθά έζησαν χθες εκατοντάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, που έσπευσαν στις τράπεζες για να πληρωθούν.Οι ουρές μέχρι αργά το μεσημέρι ήταν ατέλειωτες, απίστευτη η ταλαιπωρία και μεγάλος εκνευρισμός.
Σε κάποια ΑΤΜ τα χρήματα στέρεψαν από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να υποχρεωθούν να “γεμίσουν” τα αυτόματα μηχανήματα τρεις και τέσσερις φορές μέχρι και το μεσημέρι για να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι.
Το γεγονός ότι τα περισσότερα ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης ήταν εκτός… εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί οι τράπεζες έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη.
Πολλοί συνταξιούχοι επέλεξαν να μεταβούν στη Νέα Ιωνία… γύρω στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο στέρεψαν και στα υποκαταστήματα των εκεί τραπεζών τα ΑΤΜ, με αποτέλεσμα να προκληθεί “κομφούζιο”.
Το ίδιο σκηνικό και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απ όπου πληρώνονται εκατοντάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ.
Το ΑΤΜ στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Βόλο δεν λειτουργεί εξαιτίας των ζημιών που υπέστη. Οι ουρές για τα ταμεία έφταναν μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο. Πολλοί συνταξιούχοι επέλεξαν να μεταβούν στο άλλο κατάστημα της Νέας Ιωνίας, όπου με νύχια και με δόντια οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν όλους όσους περίμεναν υπομονετικά να πληρωθούν.
Και σε αυτή την περίπτωση, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια,
κάποια στιγμή νωρίς το απόγευμα το ΑΤΜ… στέρεψε από χρήματα. Είχε γίνει ανατροφοδότηση με ρευστό από την Εθνική Τράπεζα τρεις φορές… όμως και αυτό δεν αρκούσε.
Υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ξεκίνησαν διαδικασία και άρχισαν να εξυπηρετούν σε ένα ταμείο, όσους συνταξιούχους είχαν μαζί τους τις κάρτες ανάληψης, προκειμένου να μην περιμένουν στην ουρά και ταλαιπωρούνται.

Ρευστό τέλος….
Γύρω στις 10. 30 το πρωί άρχισαν να βγαίνουν εκτός τα πρώτα ΑΤΜ στο Βόλο και την οδό Λαρίσης.
Συνταξιούχοι που πήγαν να πληρωθούν από το υποκατάστημα της ALPHA BANK στην οδό Αθηνών μέσω ΑΤΜ έφυγαν άπραγοι και τους υποδείχτηκε να πάνε σε μηχάνημα… άλλης Τράπεζας. Για να μην περιμένουν στην ουρά, μετέβησαν απέναντι, στην Εθνική Τράπεζα της οδού Λαρίσης, αλλά και εκεί μετά από λίγα λεπτά το ίδιο σκηνικό.
Ρευστό μπορούσαν να πάρουν μόνο περιμένοντας στην ουρά περίπου 35 με 40 λεπτά κατά μέσο όρο.
“Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί τα περισσότερα υποκαταστήματα της ΕΤΕ στο Βόλο δεχόμαστε πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το ρευστό να τελειώνει”, επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του καταστήματος Γιάννης Μπέζος στην οδό Λαρίσης.
“Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Εκτός από το ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας προστατέψει, αφήνει τους συνταξιούχους να ταλαιπωρούνται στις ουρές. Ας φρόντιζαν να προβλέψουν αυτό το πρόβλημα και να δώσει εντολή η κυβέρνηση στις τράπεζες να το αντιμετωπίσουν”, υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Τσουρβελούδης, που περίμενε υπομονετικά στην ουρά για περισσότερη από μία ώρα να πληρωθεί.
Ο κ. Πασχάλης Τερζούδης κάποια στιγμή άρχισε να χάνει την υπομονή του. Περίμενε περισσότερο από μισή ώρα… στην ουρά, αφού από το ΑΤΜ δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη. “Είχαμε όλα τα άλλα, έχουμε τώρα να αντιμετωπίσουμε και αυτό. Σιγά να μην μας λυπηθεί κανένας εμάς τους συνταξιούχους. Εδώ θα περιμένουμε, όπως κάθε φορά… για να πάρουμε τα ψίχουλα…”.
Ο Παντελής Τασσιόπουλος, καθισμένος στο προαύλιο μπροστά από την τράπεζα, δεν χάνει το χιούμορ του. Δεν περνάει άλλωστε και η ώρα, οπότε αποφασίζει όποιον βλέπει να προσέρχεται με φόρα για να χρησιμοποιήσει το ΑΤΜ, να τον αποθαρρύνει… Με όμορφο όμως τρόπο “Το ταμείον είναι μείον…” λέει και γελάει πικρόχολα, προκειμένου να σπάσει τη βαριά ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.
Πολλοί πάντως πιάστηκαν “θύματα” και της παραπληροφόρησης αθηναϊκών τηλεοπτικών καναλιών, που προχθές το πρωί μετέδιδαν ότι “κατ εξαίρεση το δώρο τους συνταξιούχους του ΙΚΑ θα πληρωθεί σήμερα” (δηλαδή Δευτέρα). Το αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες συνταξιούχοι να ξεροσταλιάζουν έξω από τις τράπεζες. Μάταια όμως, διότι… αποχώρησαν λίγο αργότερα άπραγοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου