ΤΟΠΙΚΑ

Πειρατής… κατέλαβε την Αργώ

πειρατής-κατέλαβε-την-αργώ-96956

Μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών για τη διάσωση 45χρονου, που έδειχνε εκτός εαυτού

Στη θάλασσα, στο λιμάνι του Βόλου, έπεσε χθες περίπου στις 10 το βράδυ με τα ρούχα του ένας άντρας, ηλικίας περίπου 45 ετών. Αρχικά κολυμπούσε γύρω από την «Αργώ», ενώ το νυχτερινό κολύμπι που επέλεξε σε συνδυασμό με περίεργες κραυγές που ακούγονταν από την πλευρά του κινητοποίησαν άμεσα τους λιμενικούς. Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε ακαριαία, με άντρες του λιμεναρχείου να τον προσεγγίζουν με το σκάφος από θαλάσσης, στην προσπάθεια να τον βγάλουν από τη θάλασσα.

Ο 45χρονος, όμως, αρνήθηκε τη βοήθεια των λιμενικών και προσέγγισε την πρύμνη της Αργούς. Με μαχαίρι που είχε μαζί του έκοψε σκοινιά από την Αργώ και στη συνέχεια σκαρφάλωσε στο ξύλινο σκάφος.

Οι κινήσεις του έδειχναν ότι βρίσκονταν εκτός εαυτού. Εκοβε σκοινιά, τα έριχνε πάνω του, ενώ σε κάποια στιγμή τύλιξε τα χέρια του σε ξύλο του σκάφους και επιτέθηκε σε λιμενικούς που προσπάθησαν να τον βγάλουν έξω. Ηταν άγνωστο τι σχεδίαζε και τι είχε στο μυαλό του, αλλά όσοι προσπάθησαν να συνομιλήσουν μαζί του, κατάλαβαν ότι έδειχνε να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Τελικά, λιμενικοί κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και να τον μεταφέρουν έξω από την Αργώ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια σε ετοιμότητα, μπροστά από το σημείο, τον παρέλαβε για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου