ΤΟΠΙΚΑ

Επετειακή συναυλία της “Εστουδιαντίνας”

επετειακή-συναυλία-της-εστουδιαντί-851206

Συναυλία με ιδιαίτερο χαρακτήρα και πρωταγωνίστρια την περίφημη “Εστουδιαντίνα” θα πραγματοποιηθεί την 23η Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Η διακεκριμένη ορχήστρα, τιμώντας την ιστορική επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου Εργατικού Κέντρου της χώρας στον Βόλο, θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ειδικό αφιέρωμα στα τραγούδια της εργατιάς και στα τραγούδια της ξενιτιάς.
Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα – μουσικό αφιέρωμα σε μια δύσκολη εποχή, που οι δυνάμεις οι ψυχικές αλλά και οι σωματικές βρίσκονταν στη μεγαλύτερη δοκιμασία, μιας και τα σημάδια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήσαν ακόμη ανοιχτά και στην πατρίδα μας.
Το αφιέρωμα αφορά ακριβώς στους μεγάλους εκείνους Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που η μουσική και τα τραγούδια τους αποτέλεσαν πραγματικό βάλσαμο για τους εργάτες και τους μετανάστες. Την “Εστουδιαντίνα” θα πλαισιώνουν σπουδαίοι νέοι ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του διευθυντή της, Ανδρέα Κατσιγιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου