ΤΟΠΙΚΑ

Παρελθόν ο Μπουμπένκο

παρελθόν-ο-μπουμπένκο-851206

Παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου αποτελεί από χθες ο τεχνικός Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο Σλοβάκος τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή εμφάνιση των ερυθρόλευκων και την ισοπαλία απέναντι στην ουραγό Καστοριά στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στο Πανθεσσαλικό. Πλέον οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή, που θα τους οδηγήσει στο ματς με τον Ηλυσιακό.

Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων Αχιλλέας Μπέος σύμφωνα με πληροφορίες έκανε πρόταση στον τεχνικό του Θρασύβουλου Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός όμως δήλωσε ικανοποιημένος από την συνεργασία του με την ομάδα της Φυλής και απέρριψε ευγενικά το ενδιαφέρον των Βολιωτών. Όσον αφορά στο Γιόζεφ Μπουμπένκο, φεύγει για 3η φορά από την Ελλάδα, όπου αρχικά ήρθε ως προπονητής την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου. Στην ομάδα της Ν. Σμύρνης εργάστηκε για δυόμισι χρόνια, ενώ πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και από τον πάγκο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (για δέκα παιχνίδια) την περίοδο 2006-07. Να τονίσουμε ότι έχει κοουτσάρει τον Πανιώνιο και σε τέσσερα παιχνίδια στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δύο με την Μπαρτσελόνα και δύο με την Νόρτσεπιγκ. Στη Σλοβακία έπαιξε ποδόσφαιρο στις Τάτραν Πρεσόβ, Ντούκλα Μπάνσκα και Μπίστριτσα, ενώ ως προπονητής κάθισε στον πάγκο των ομάδων: Τάτραν Πρεσόβ, Παρτιζάν Μπάρντεγιοβ, Γκιραλτόβτσε, BSC JAS Μπάρντεγιοβ, Ίντερ Μπρατισλάβας, Πανιώνιος, Εθνική Ελπίδων Σλοβακίας, Σπάρτακ Τρνάβα, Ηρακλής. Ο 56χρονος τεχνικός κάθισε σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος στον πάγκο του Ολυμπιακού, στα οποία μέτρησε επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ μέτρησε και μία ήττα στο Κύπελλο.

Απογοήτευσε με Καστοριά
Στο προχθεσινό ματς ο Ολυμπιακός έδειξε το κακό του πρόσωπο, παραχωρώντας 0-0 στην Καστοριά στο Πανθεσσαλικό, καθώς για πρώτη φορά φέτος δεν σκόραρε στην έδρα του, κάνοντας τη χειρότερη εμφάνιση, με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο να ανακατεύει την 11άδα, θέλοντας να βρει λύσεις στις απουσίες…
Οι Βαγγέλης Διαμάντης και Αρης Μιχάλης αγωνίστηκαν ως βασικοί, με τον Σλοβάκο τεχνικό να αιφνιδιάζει όσον αφορά στην ενδεκάδα, από τη στιγμή που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Κοντέων, Άλβαρεζ και Ράμι… και είχε εκτός αποστολής τους Ιακωβάκη και Γουσούλη, που θα ήταν λύσεις στα αριστερά…
Έτσι για το δεξί άκρο της άμυνας επιστρατεύθηκε πάλι ο Στεφανίδης για να παίξει ως αριστερός οπισθοφύλακας ο Ραγκουέλ, ενώ οι νεαροί επιθετικοί Μιχάλης και Διαμάντης έπαιξαν στα χαφ. Η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή, με προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ έλειψε και το πάθος. Οι καλές προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» ήταν μετρημένες, ενώ τα λάθη πολλά… Μάλιστα η Καστοριά λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ.
Στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα καλό φάουλ του Άντερσον Τούτσο άουτ στο 58’ ενώ πίεσε πολύ περισσότερο στο τελευταίο 15λεπτο, αλλά οι Γκαρσία, Διαμάντης και δυο φορές ο Ιωάννου δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Βασιλειάδη.

Μήνυμα του Αχιλλέα Μπέου
Μήνυμα του Αχιλλέα Μπέου προς όλο τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου αναρτήθηκε χθες στο διαδικτυακό τόπο της ΠΑΕ, όπου αναφέρονται τα εξής:
“Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το περασμένο καλοκαίρι οι συνεργάτες μου και εγώ ξεκινήσαμε ένα δύσκολο έργο, την επανίδρυση της ιστορικής ομάδας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με οποιοδήποτε κόστος, με κύριο μέλημά μας και πρωταρχικό σκοπό μας την οικονομική εξυγίανση και συγχρόνως την αλλαγή νοοτροπίας με δομές σε όλους τους τομείς, χτίζοντας το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου. Συγχρόνως δημιουργήσαμε μία ανταγωνιστική ομάδα, που τα επόμενα 2 χρόνια θα διεκδικήσει επάξια την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και συνεχής προσπάθεια, κάτι που εγώ προσωπικά μαζί με τους συνεργάτες μου συνεχίζουμε να έχουμε, για να υλοποιήσουμε τους στόχους της αγαπημένης ομάδας μας. Το ίδιο ζητάω και από όλους εσάς. Μην απογοητεύεστε, συσπειρωθείτε και στηρίξτε την ομάδα μας. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Οι παίκτες μας χρειάζονται τη στήριξή σας και να είστε σίγουροι ότι θα σας δικαιώσουν”.

Η ομάδα Νέων
Η ομάδα Νέων της Καστοριάς κέρδισε με 2-0 την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου το Σάββατο στην Καστοριά. Η ομάδα μας έκανε μία καλή παρουσία, όμως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20 με πλασέ του Καραγκιόζη που έκανε το 1-0 και το δεύτερο γκολ στο 36, καθαρό οφ σάιτ, το μέτρησε ο διαιτητής, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Οι Νέοι του Ολυμπιακού Βόλου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα, χωρίς όμως να σκοράρουν στα δίκτυα των αντιπάλων.
Ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου: (Κώστας Κούτσικας) Αβδελάς, Σκλαπάνης, Νάνος, Σαβαντίδης, Γκάγκας, Νικόπουλος, Ζαχαράκης (70 Ναρασιάνης, Αναστασίου, Τσεκούρας, Σκαρτσίλας, Σφάκας (60 Ρουμπάτης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου