ΤΟΠΙΚΑ

91 θέσεις επικουρικών γιατρών για τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας

91-θέσεις-επικουρικών-γιατρών-για-τα-πεδ-97472

Θα στελεχώσουν σύντομα τις δομές στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα

Ενενήντα μία θέσεις επικουρικών γιατρών θα στελεχώσουν σύντομα τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ με μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Λάζαρος Μακρής, απάντησε στους φόβους και τους προβληματισμούς που διατύπωσαν γιατροί για την εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Οπως ενημέρωσε, οι επικουρικοί γιατροί θα ενισχύουν το υπάρχον ιατρικό δυναμικό των μονάδων ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, τους ήδη συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και σε όλη την παραπάνω δύναμη προστίθενται προσεχώς οι γιατροί υποχρεωτικής θητείας υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικοί).

Ανησυχία, προβληματισμούς, αλλά και προτάσεις τόσο για το μεταβατικό στάδιο μέχρι 31.12.2014, όσο και μετά που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφού το σύνολο των αρμοδιοτήτων της υπάγονται πλέον στη Διοίκηση των ΥΠΕ εξέφρασαν από την πλευρά τους οι γιατροί.

Ο κ. Μακρής ενημέρωσε ότι με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Γρηγόρη Δασταυρίδη και τους συνεργάτες τους επεξεργάστηκαν ένα σχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ.

Ο ίδιος τόνισε: «Ετσι σύντομα προκηρύσσονται 91 θέσεις επικουρικών ιατρών για να στελεχώσουν τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Επίσης, με ευθύνη του κ. Δασταυρίδη μελετήθηκε και καταλήξαμε σε χρήσιμα αποτελέσματα για τη στέγαση των δομών του ΠΕΔΥ και συνεπώς θα έχουμε συντόμως αφενός μεν συστεγάσεις υπηρεσιών, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, καθώς και μειώσεις μισθωμάτων, άρα εξορθολογισμό και εξοικονόμηση πόρων» πρόσθεσε.

Οι προμήθειες

Σε ό,τι αφορά γενικότερα στις προμήθειες των οποίων η αρμοδιότητα περιέρχεται από αρχές του 2015 στις διοικήσεις των ΥΠΕ, ήδη συνεργάτες και στελέχη της υπηρεσίας της 5ης ΥΠΕ συλλέγουν στοιχεία, και ομαδοποιούν ανάγκες, προκειμένου η κοστολόγησή τους να είναι απολύτως ακριβής.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ υπογράμμισε ότι: «Ως Υγειονομική Περιφέρεια προτείναμε την ενίσχυση των υπηρεσιών μας με προσωπικό από φορείς των οποίων οι εργαζόμενοι βρίσκονται πιθανώς σε καθεστώς διαθεσιμότητας για να μην χάσουν την εργασία τους και φυσικά βρισκόμαστε σε αναζήτηση αποθηκευτικών χώρων για τη διαχείριση που θα απαιτηθεί από εμάς σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Τέλος, για την ολοκληρωμένη και χρηστή διαχείριση απαιτείται ένα ορθά δομημένο πληροφοριακό σύστημα και για τον λόγο αυτό η ΥΠΕ ήδη ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι είναι στη διάθεσή της η πενταμελής ομάδα των πληροφοριακών της υπηρεσίας της για την σύνταξη προδιαγραφών ή οποιαδήποτε άλλη υποστηρικτική εργασία.

Θέλουμε επίσης να υπογραμμίσουμε ότι πλέον η υπηρεσία της ΥΠΕ από 35 εργαζομένους, φροντίζει τη μισθοδοσία 1.550 εργαζομένων, έχοντας συνολικά την ευθύνη για 13 Νοσοκομεία, 33 Κέντρα Υγείας, 321 Περιφερειακά Ιατρεία και 11 Μονάδες ΠΕΔΥ», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου