ΤΟΠΙΚΑ

Οι αγρότες έμειναν σπίτι…

οι-αγρότες-έμειναν-σπίτι-851206

Εμειναν από καύσιμα οι αγρότες της Μαγνησίας…
Είχαν προαναγγείλει από χθες τρακτέρ στους δρόμους… όμως τελικά η συγκέντρωση δεν έγινε. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε μπλόκα στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Βελεστίνου και στην Π.Ε.Ο.
Πυρά από τους αγρότες του Στεφανοβικείου που “δείχνουν” πίσω από το φιάσκο τους γαλάζιους συναδέλφους τους.
Η απόφαση που είχε ληφθεί σε ευρεία συνεδρίαση στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιριστικών Οργανώσεων Λάρισας την προηγούμενη εβδομάδα, μιλούσε για έναρξη κινητοποιήσεων από χθες σε Βόλο και Λάρισα, στον κόμβο Βελεστίνου και Πλατυκάμπου αντίστοιχα.
Δυστυχώς ωστόσο η κινητοποίηση έμεινε στα χαρτιά. Τα μοναδικά τρακτέρ που είναι παραταγμένα στη μία πλευρά του δρόμου είναι των βαμβακοπαραγωγών κυρίως του Στεφανοβικείου, που μάταια περίμεναν χθες τους συναδέλφους τους για να ξεκινήσουν δράση…
Γύρω από μία φωτιά που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν περίπου 50 παραγωγοί του Στεφανοβικείου έπνεαν μένεα κατά των συναδέλφων τους. Χωρίς να κατανομάζουν πρόσωπα και πράγματα, άφηναν να εννοηθεί η δυσαρέσκειά τους για το “φιάσκο”.
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι επέστρεψε από τον Πλατύκαμπο αντιπροσωπεία αγροτών, που είχε μεταβεί εκεί προκειμένου να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα.

Απογοήτευση…
Από τα σκυθρωπά πρόσωπα των αγροτών καταλάβαινε κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά.
“Η κατάσταση είναι τραγική. Πρόκειται για φιάσκο… Η συμμετοχή στον Πλατύκαμπο που υποτίθεται θα ήταν μεγάλη, ήταν απελπιστική.Τον αγώνα τον πουλήσανε κάποιοι”, δήλωσε έντονα δυσαρεστημένος ο αγρότης Ιωάννης Παλαβάκης, δεν απάντησε ωστόσο όταν ρωτήθηκε επίμονα να κατανομάσει αυτούς που όπως υποστηρίζει “πρόδωσαν τον αγώνα” των παραγωγών.
Οι αγρότες του Στεφανοβικείου έχουν βγάλει τα τρακτέρ έξω εδώ και είκοσι ημέρες. Μετά από συννενόηση ωστόσο με τη Λάρισα είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν συντονισμένα και με προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, προκειμένου να πετύχουν τη συλλογική ανάδειξη των αιτημάτων τους.
Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα ωστόσο δεν επετεύχθη.
“Ο κόσμος κουράστηκε. Είμαστε 20 ημέρες στο δρόμο… Πρέπει να υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις, σημείωσε ο κ. Παλαβάκης. Πιστεύω ότι μετά τις γιορτές και επειδή τα προβλήματα είναι ασφυκτικά, θα ξεσηκωθεί… ο κόσμος κάποια στιγμή. Δεν πάει άλλο”.
Οι αγρότες ζητούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ δεν αποκλείεται να προτείνουν την επιστροφή του κόκκινου φθηνού πετρελαίου για τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου