ΤΟΠΙΚΑ

Διακονία για 2.000 απόρους από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

διακονία-για-2-000-απόρους-από-τη-μητρόπολ-97851

Σημαντικό έργο αναπτύσσεται με διακριτικότητα στη «Διακονία», στο Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της τοπικής Εκκλησίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Γ. Καρτάλη και αγκαλιάζει περί τους 2.000 άπορους.

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα αριθμητικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, εξυπηρετήθηκαν 1.450 άποροι επισκέπτες από την περιοχή μας, αλλά αν συνυπολογιστούν στα παραπάνω οι δεκάδες φυλακισμένοι, οι αποφυλακισμένοι και οι οικογένειές τους, ο παραπάνω αριθμός αυξάνεται αλματωδώς.

Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Υπηρεσιών «Διακονία», είναι ενταγμένος στο ευρύτερο έργο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» και στελεχώνεται από ομάδα 30 τακτικών και 10 έκτακτων εθελοντών, οι οποίοι συνδράμουν το έργο που επιτελείται.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας, αναφέρει ότι ο Σύλλογος τείνει χείρα βοηθείας στις φυλακές και τα κρατητήρια της περιοχής μας, στις φυλακές Κορυδαλλού, Ελαιώνα, Θηβών, Μαλανδρίνου, Λαρίσης, στα κέντρα υποδοχής μεταναστών ανά την Ελλάδα και σε πολλές ακόμη συναφείς δομές και κατά συνέπεια καθίσταται εύκολα αντιληπτός ο πολύ μεγάλος αριθμός των αναξιοπαθούντων που ευεργετούνται από το Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου.

Παράλληλα, έχει προσφερθεί, με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, παραϊατρικό υλικό στο Νοσοκομείο του Βόλου, σε κέντρα υγείας της περιοχής μας, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε έφεδρους αξιωματικούς οι οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη Μακεδονία.

Η «Διακονία», υπό την επίβλεψη του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος», προσέφερε πρόσφατα τη δυνατότητα να εργαστούν άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, αποφυλακισμένοι άποροι κα. σε έργα εξωραϊσμού και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίων Θεοδώρων Βόλου, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, στα Κρατητήρια Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και στα Κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Η ίδια πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, με τον «Εσταυρωμένο» να αγκαλιάζει κάθε κοινωνική ομάδα που χρίζει συμπαράστασης, συμπεριλαμβανομένων των ανέργων.

Η «Διακονία» λειτουργεί καθημερινά σε ιδιόκτητο κτίριο (Γ. Καρτάλη 9 – Γλάδστωνος), στο Βόλο, από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. και δέχεται τις προσφορές των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών ενώ κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. δέχεται τους απόρους συμπολίτες μας, στους οποίους χορηγούνται τα αναγκαία.

Αρκετά συχνά ο Σταθμός «Διακονία» έρχεται αρωγός στο έργο διαφόρων κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής μας, οι οποίες προμηθεύονται απαραίτητα υλικά για την ενίσχυση του έργου τους, γεγονός που αποδεικνύει το σπουδαίο, όσο και αφανές έργο, που επιτελείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου