ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιώδεις εκκλήσεις των εμπόρων

αγωνιώδεις-εκκλήσεις-των-εμπόρων-851206

Την παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων της Μαγνησίας για την ανάκαμψη της αγοράς και την επαναφορά του εορταστικού κλίματος αποφάσισε μεταξύ άλλων να ζητήσει το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Μαγνησίας σε συνάντηση που είχε χθες το πρωί με το βουλευτή Μαγνησίας κ. Κώστα Καρτάλη. Από αύριο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ξεκινά και το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα.
Στη συνάντηση που είχαν οι έμποροι με τον κ. Καρτάλη τόνισαν πως πρέπει να επανέλθει το γιορτινό κλίμα στην αγορά. «Από σήμερα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι Χριστούγεννα. Οι καταναλωτές δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ανασφάλειας στο αγοραστικό κοινό χωρίς λόγο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αλέκος Μαγαλιός.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν έχω καμία εικόνα για την κίνηση στην αγορά, καθώς όλη αυτή η εβδομάδα από τα επεισόδια πήγε χαμένη».
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία κ. Καρτάλης επισήμανε ότι «συμφωνήσαμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναλάβει το έργο της η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την ασφάλεια των περιουσιών και παράλληλα θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από το δήμο Βόλου με την πραγματοποίηση διάφορων εορταστικών εκδηλώσεων».

Το εορταστικό ωράριο
Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ξεκινά η λειτουργία της αγοράς με το εορταστικό ωράριο. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου «η διοίκηση έχει έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς της πόλης, προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς καθαριότητας, στολισμού, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πρόληψης φαινομένων επαιτείας, παράνομων μικροπωλητών, μικροκλοπών κλπ. Είναι πολύ σημαντικό να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών και λίγο πριν τα Χριστούγεννα να αναδειχθεί η χαρούμενη και γιορτινή πλευρά της αγοράς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου