ΤΟΠΙΚΑ

Εμειναν η ισοπαλία και ο Γιδόπουλος

εμειναν-η-ισοπαλία-και-ο-γιδόπουλος-851206

Από το παιχνίδι έλειψε το γκολ και πρωταγωνιστής της αναμέτρησης της Νίκης με τον Μακεδονικό αναδείχθηκε ο διαιτητής, που επισκίασε την παρουσία των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, «κράτησε» την λευκή ισοπαλία και παράλληλα ανάγκασε 150 περίπου εξαγριωμένους οπαδούς των γηπεδούχων να τον περιμένουν έξω από το γήπεδο μετά το τέλος του παιχνιδιού για μια ώρα…
Η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα και ξεσήκωσε την κερκίδα καταγράφηκε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μωυσίδης, που είχε μπει αλλαγή στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον κ. Κατσικογιάννη μέσα σε μόλις επτά λεπτά και το ματς πήρε φωτιά… Είχε προηγηθεί μια λάθος απόφαση που σταμάτησε τον Κανελλόπουλο πριν γίνει επικίνδυνος για την εστία του Κιουτσούκοφ, αφού έφευγε μόνος τους προς την περιοχή. Η Νίκη έτσι απώλεσε κι άλλους βαθμούς στην έδρα της, έμεινε στο 0-0 και στην όγδοη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Κι όμως σε ένα τέτοιο ματς υπήρχε και μια ευχάριστη είδηση για τους οπαδούς των κυανολεύκων. Ο φανερά εκνευρισμένος από τη διαιτησία Στράτος Γιδόπουλος βρέθηκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς και αφού τόνισε ότι η Νίκη κυνηγιέται χωρίς να έχει καταλάβει το λόγο, στη συνέχεια δήλωσε ότι παραμένει στην ομάδα, σταματώντας την αβεβαιότητα και την ανησυχία που υπήρχε την τελευταία εβδομάδα στη Νέα Ιωνία…

«Δεν θα μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο»
Ο Στράτος Γιδόπουλος μίλησε πριν τους δυο προπονητές στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του Παντελής Μαγουλάς. Αφού αναφέρθηκε στη «σφαγιαστική» διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη, στη συνέχεια δήλωσε ότι παραμένει στη Νίκη και πως δεν πρόκειται τελικά να φύγει. «Η σημερινή διαιτησία ήταν σφαγιαστική. Δεν μπορεί ο κόσμος να είναι τρελός. Και σήμερα μπορεί να κρατήσαμε τους φιλάθλους. Την άλλη φορά όμως μπορεί να μην καταφέρουμε να τους κρατήσουμε και θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να πάρουν τα μέτρα τους. Παρακολουθήσαμε το σκηνικό, που για τη Νίκη ήταν το ίδιο σε πολλά φετινά ματς. Ας θυμηθούμε ότι με τον ΠΑΟΝΕ παίξαμε με δέκα παίκτες, ότι από τη Δόξα Δράμας χάσαμε από πέναλτι και στον Εορδαϊκό μάς χρέωσαν 40 φάουλ, προκειμένου να μας κλείσουν στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά για την διαιτησία, ενώ μετά δήλωσε ότι δεν φεύγει. «Είναι αλήθεια ότι είμαι απογοητευμένος, γιατί κανείς που υποσχέθηκε δεν με έχει στηρίξει. Είναι αλήθεια ότι σκεφτόμουν να αποχωρήσω. Θα συνεχίσω όμως στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τους στόχους της. Το γεγονός ότι έχω ηθική υποχρέωση προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και δύο μηνύματα που έλαβα με κάρτες για την ονομαστική μου εορτή με συγκίνησαν και με έπεισαν να μείνω στη Νίκη», ξεκαθάρισε. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα δήλωνε ότι το πιθανότερο ήταν να αποχωρήσει.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν
Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Παντελής Μαγουλάς παρακολούθησαν μια «παθιασμένη» Νίκη στο πρώτο μέρος, που αν είχε εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες με τους Αστράουσκας και Χουστουλάκη, θα μπορούσε να ήταν μπροστά στο σκορ. Ο Μακεδονικός από την άλλη, δείχνοντας στο γήπεδο την εμπειρία των παικτών του και πιο ψύχραιμος στην κυκλοφορία της μπάλας, έδειχνε πάντως να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη η Νίκη κέρδισε το χώρο του κέντρου και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Ομως ο Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσε από κοντά με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίκτυα στην καλύτερη στιγμή των κυανολεύκων στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι γηπεδούχοι κινδύνεψαν σε τρεις περιπτώσεις, με το Νάνι να σταματά εντυπωσιακά τους Δημητριάδη και Σαμπιασβίλι και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ από προσπάθεια του Κατσαρού. Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης πάντως δήλωσε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του μετά το τέλος του παιχνιδιού, ενώ ο συνάδελφός του Δημήτρης Καλαϊτζίδης πίστευε ότι θα έπρεπε η ομάδα του να έχει κερδίσει.
Η αλήθεια είναι ότι έγινε ένα δυνατό ματς και οι γηπεδούχοι πάλεψαν σε κάθε φάση, κάτι που τους στοίχισε και τους τραυματισμούς τον Βούλγαρη (έσπασε την μύτη του) και Κωνσταντινίδη (χτύπησε στο κεφάλι). Η Νίκη όπως προαναφέρθηκε αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αφού αποβλήθηκε άδικα ο Μωυσίδης, ενώ ο διαιτητής έδειξε ανεκτικότητα στον Σαμαρά, που έπρεπε να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της παρουσίας των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όχι και των αποφάσεων του διαιτητή. Τόσο το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας, όσο και ο Μακεδονικός, έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ, από την άλλη όμως αν δεν υπήρχαν οι αποφάσεις του ρέφερι για να «σταματήσουν» την προσπάθεια των κυανολεύκων, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
0 0
Σκόρερ: –
Κίτρινες: Σωτρίνης, Αστράουσκας – Δημητριάδης, Σαμαράς
Αποβολή: 81’ Μωυσίδης (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Α. Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Οι συνθέσεις:
ΝΙΚΗ: Νάνι, Καριώτης, Κωνσταντινίδης (78’ Μωυσίδης), Σωτρίνης, Μακράκης, Χουστουλάκης, Μάγγος, Ριβελίνο (69’ Μπένγκουα), Βούλγαρης (62’ Μητράκας), Κανελλόπουλος, Αστράουσκας
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Κιουτσούκοφ, Μπουλγκούρας (90’ Σαμπιασβίλι), Καλογιαννίδης, Σαμαράς, Κουλακιώτης, Κατσαρός, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Ταρασιάδης (90’ Κλοκίδης), Δημητριάδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου