ΤΟΠΙΚΑ

Πηγή ελπίδας η ποίηση

πηγή-ελπίδας-η-ποίηση-851206

Εντονα κοινωνικά μηνύματα είχε η χθεσινή ποιητική βραδιά που “φιλοξενήθηκε” στην Παλιά Ηλεκτρική με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ημέρας του Διεθνούς Σοροπτιμισμού. Επίκεντρο της εκδήλωσης, που διανθίζονταν από λόγο, μουσική και εικαστικό χρώμα, ήταν η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Μαρίας Αρφέ -Καρυνάκη, υποπροξένου της Ιταλίας, με τίτλο «Περιμένοντας το Ουράνιο Τόξο». Η έκδοση της ποιητικής συλλογής πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» και τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά του 2ου Ειδικού Σχολείου Βόλου. Το βιβλίο της Μαρίας Αρφέ προλόγισε ο ηθοποιός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Κ.Ο.Δ.Β., Σπύρος Μαβίδης, ποιήματα απήγγειλε η ηθοποιός Μαρία Χαϊντούτη και η ίδια η δημιουργός, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η καθηγήτρια μουσικής Ελένη Εξάρχου.
Μιλώντας στον “Τ” η κ. Αρφέ, υπογραμμίζει ότι “η ποίηση προέκυψε αυθόρμητα μέσω της δουλειάς μου, μέσα από την επικοινωνία μου με τον κόσμο. Κάθε φορά που μιλάω με τους ανθρώπους και μου εκμυστηρεύονται τα προβλήματά τους, βλέπω πίσω από τα λόγια τους, νιώθω τον πόνο τους, τη χαρά τους, αισθάνομαι τα συναισθήματά τους και έχω την ανάγκη να τα γράψω”. Η πρώτη ποιητική συλλογή της κ. Αρφέ “Το πέρασμα μιας αγάπης” αφιερώθηκε στα παιδιά της “Φλόγας” και η δεύτερη αντίστοιχα, στα παιδιά του 2ου Ειδικού Σχολείου. “Δεν περίμενα ποτέ, αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου, ότι η ποίηση που είναι ιδιωτική υπόθεση, θα άγγιζε την καρδιά του κόσμου, δίνοντας το έναυσμα να στηρίξουμε έναν σκοπό, να βοηθήσουμε όλοι μαζί ανθρώπους που είναι λιγότερο τυχεροί από μας κι όταν μου πρότεινε η κ. Λαζαρίδη να το επαναλάβουμε για το ειδικό σχολείο δέχτηκα με χαρά. Ελπίζω και του χρόνου να έχω μια καινούργια συλλογή για να βοηθήσουμε τα παιδιά”, καταλήγει η κ. Αρφέ.
Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου “Θέτις” κ. Ελένη Λαζαρίδη αναφέρει από την πλευρά της ότι “ η εκδήλωση διοργανώθηκε επί τη ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της μέρας του Διεθνούς Σοροπτιμισμού, διότι αγγίζουν πάρα πολύ κάθε άνθρωπο τα ποιήματα της Μαρίας. Τα έσοδα του βιβλίου θα τα διαθέσουμε για τα παιδιά του 2ου Ειδικού Σχολείου, θέλοντας να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία γιατί το αξίζουν”. “Το μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας, καταλήγει η κ. Λαζαρίδη, είναι ότι θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και πάνω απ όλα, να βάζουμε, ο καθένας από την πλευρά του, ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερος ο κόσμος”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου