ΤΟΠΙΚΑ

Θεατρικά ταξίδια με τον τυχερό Πέτρο

θεατρικά-ταξίδια-με-τον-τυχερό-πέτρο-851206

Με εντατικό ρυθμό πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου οι δοκιμές του έργου «Τα ταξίδια του τυχερού Πέτρου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ που θα παρουσιαστεί από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου στο πλαίσιο της παιδικής σκηνής του.«Τα ταξίδια του τυχερού Πέτρου» θα ξεκινήσουν τις πρωινές οργανωμένες παραστάσεις τους για τα σχολεία από τα μέσα του Μάρτη. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Συγκεκριμένα θα αρχίσουν την Πέμπτη 15 έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου και μετά από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 27 Απριλίου. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ήδη έχει ενημερώσει με σχετικές επιστολές τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, τα οποία και έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του έργου.
«Τα ταξίδια του τυχερού Πέτρου» είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ωστόσο η δύναμη του κειμένου και η διαχρονικότητα των μηνυμάτων του, το κρατούν ζωντανό και άμεσο ακόμη και σήμερα. Η συγγραφική πένα του Στρίντμπεργκ παρουσιάζει στο θεατή του έργου αξίες όπως την ελευθερία της έκφρασης, την αυτενέργεια, την ευθύνη του κάθε πολίτη στην εξέλιξη των κοινωνιών, τη συμβολή των ιδεολόγων και των επαναστατών στην πορεία της ανθρωπότητας αλλά και την αντιμετώπιση των επαναστατών όταν αυτοί θίγουν τα συμφέροντα της εξουσίας, τον τρόπο με τον οποίο τα καθεστώτα «υπνωτίζουν» τους λαούς, την αδικία και την ανισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους, την διαφθορά της εξουσίας και την ματαιότητα των υλικών αγαθών.
Ο Στρίντμπεργκ «μίλησε» για την περίφημη «διαπλοκή» από τον προ – προηγούμενο αιώνα χωρίς να «αθωώνει» τον πολίτη και να τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του, αντίθετα τον ενθαρρύνει να αντιδράσει και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.
Το έργο μέσα από ένα πλήθος χαρακτήρων αλλά και σκηνικών, κοστουμιών και χρωμάτων σε παρασύρει σε ένα ταξίδι, το ταξίδι του καθένα μας στη ζωή. Σε παρασύρει στο ταξίδι όπου ο μικρός Πέτρος γνωρίζει τη ζωή, τους ανθρώπους και βλέπει τα πάθη και τις αδυναμίες τους, το ταξίδι που ο καθένας μας αν μπορούσε να το ξανακάνει ίσως …
Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Τάκη Καρνάτσου, σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, σκηνικό Πάρι Μέξη, κοστούμια Ιωάννας Τουλούπη, φωτισμούς Κώστα Π. Τατάκου και χορογραφίες Άντζελας Καλαντζή. Τους χαρακτήρες ενσαρκώνουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ελένη Αδαμίδου, Κατερίνα Αντωνακάκη, Χρήστος Γλύκος, Αντώνης Κουτσελίνης, Σταμάτης Παγασαίος, Περικλής Τσαμαντάνης, Ελένη Τσεφαλά, Αγγελική Φράγκου, Μαρία Χαϊντούτη και οι μαθητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης: Γιώργος Γαρουφαλής, Μαρίνη Καγιά, Χαρούλα Μιχαήλ, Κασσιανή Ποδάρα, Κώστας Τσάκας και Σπύρος Χαλκιάς. Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το έργο θα πρέπει για την καλύτερη οργάνωση των παραστάσεων και την κράτηση των ανάλογων θέσεων να επικοινωνούν με τη γραμματεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου στο τηλ. 24210 – 38339.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου