ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλες ζημιές από βροχοπτώσεις στον Αλμυρό

μεγάλες-ζημιές-από-βροχοπτώσεις-στον-851206

«Στο ίδιο σκηνικό θεατές» βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας αλλά και αρκετών δήμων του Πηλίου, καθώς για άλλη μια φορά σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική οδοποιία από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νομό από το αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ χαλάζι έπεσε στο Δήμο Σούρπης για περίπου μισή ώρα.
Αποτέλεσμα της έντονης κακοκαιρίας ήταν να πλημμυρίσουν οι χείμαρροι της περιοχής και τα ορμητικά νερά στο πέρασμά τους να καταστρέψουν μεγάλο τμήμα της αγροτικής οδοποιίας στα δημοτικά διαμερίσματα της Σούρπης, της Αμαλιάπολης και της Αγίας Τριάδας, γεγονός που καθιστά δύσκολη και επικίνδυνη την προσπέλασή τους από τα αγροτικά μηχανήματα, αφού έχουν δημιουργηθεί έντονες διαβρώσεις του εδάφους.
Έντονη χαλαζόπτωση σε μέγεθος ρεβιθιού έπληξε επί μισή ώρα τα δημοτικά διαμερίσματα Δρυμώνα και Αγίας Τριάδας μ’ αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου αριθμού ελαιόδεντρων και του καρπού τους.
«Η καταστροφή που υπέστησαν μερικοί από τους καλλιεργητές είναι πολύ μεγάλη. Σε πρώτο στάδιο θα υποβάλουν την απαραίτητη αίτηση στον ΕΛΓΑ και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Χριστέλλος.
Μεγάλες καταστροφές υπέστησαν και στο Δήμο Αισωνίας οι καλλιεργητές λαχανικών στη θέση «Λάμια». Καλλιέργειες όπως κουνουπίδια και λάχανα σκεπάστηκαν εντελώς από τη λάσπη και όπως τόνισε και ο δήμαρχος Αισωνίας κ. Δημήτρης Καντόλας, «εμένα μόνο μου έχουν αναφέρει 17 περίπου περιπτώσεις, στις οποίες οι καλλιέργειες έχουν υποστεί πλήρη καταστροφή».
Αν και οι ζημιές στο Πήλιο δεν ήταν μεγάλες, ωστόσο παρατηρήθηκαν προβλήματα για άλλη μια φορά στην αγροτική οδοποιία.
Το παραλιακό μέτωπο στην Αρτέμιδα, και περισσότερο το αγροτικό οδικό δίκτυο σε Άνω και Κάτω Λεχώνια, υπέστησαν ζημιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου