ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδος ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ, πτώση ΣΥΡΙΖΑ!

ανοδος-πασοκ-κκε-πτώση-συριζα-851206

Αύξηση της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δείχνει το νέο γκάλοπ της εταιρείας ΑLCO, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται τώρα με 4,8%, διαφορά μεγαλύτερη σε σύγκριση με το προηγούμενο γκάλοπ της ίδιας εταιρίας. Σε άλλο γκάλοπ της εταιρίας FOCUS για την εφημερίδα Real news, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κόμματων βρίσκεται στο 5,7%.
Ειδικότερα η δημοσκόπηση της ΑLCO έχει “μετρήσει” και το… κλίμα που διαμορφώνεται μετά την δολοφονία του 15χρονου μαθητή και τα τραγικά γεγονότα δείχνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Επίσης, τα ευρήματα της δημοσκόπησης για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου συνιστούν κόλαφο για τον κ. Καραμανλή, καθώς οι πολίτες σε συντριπτική πλειοψηφία του χρεώνουν ευθύνες. Ενδιαφέρον έχει ακόμα ότι από την δημοσκόπηση αυτή προκύπτει τάση περαιτέρω υποχώρησης του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ φαίνεται να επανέρχεται στην τρίτη θέση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,4% των ψηφοφόρων, ενώ η Ν.Δ. το 26,6%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 7,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 4% και Οικολόγοι με 2,8%. Σημειώνεται ότι το 65% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν μπορεί να αναστραφεί ο κατήφορος της Ν.Δ.
Στην δημοσκόπηση της FOCUS αποτυπώνεται η απογοήτευση της κοινωνίας από το πολιτικό σύστημα, ενώ η αύξηση των αναποφάσιστων και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα μεγάλα κόμματα είναι τα βασικά συμπεράσματα.
Το ΠΑΣΟΚ στην ίδια δημοσκόπηση συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 26,2%, ενώ η Ν.Δ. το 20,6%.
Τέλος σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο ΕΘΝΟΣ, το 83% εκφράζει την μη ικανοποίησή του στην αντιμετώπιση των περιβλημάτων από την κυβέρνηση Καραμανλή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου