ΤΟΠΙΚΑ

Με την σφραγίδα του Φεστιβάλ Δράμας

με-την-σφραγίδα-του-φεστιβάλ-δράμας-851206

Με ένα διήμερο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας, συνεχίζονται την ερχόμενη Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 9:30 το βράδυ, οι κινηματογραφικές προβολές από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Αναπαύσεως με Καραμπατζάκη) με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει τις προβολές: “ Δίπλα Στην Άκρη Της Μπλε-Μπλε Θάλασσας”. Σύμφωνα με το στόρι πρωταγωνιστούν η 7χρονη Βασιλική και η μητέρα της Μαρίνα, που είναι Ουκρανή μετανάστρια. Επίσης θα προβληθεί η ταινία “ Μια Ζωή Σαν Άλλη”
σε σκηνοθεσία Ζαφείρη Χαϊτίδη όπου κάθε εργαζόμενος χρειάζεται ένα διάλειμμα…
Η ταινία μυθοπλασίας “3 Sonyc” σε σκηνοθεσία Αντώνη Γλαρού, βαδίζει πάνω στα χνάρια “Έρωτας, γάμος , παιδί η πορεία της αγίας Ελληνικής (και όχι μόνο) οικογένειας δοσμένη με ανατρεπτική διάθεση. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον ένα ζευγάρι βιώνει την ζωή και τις χαρές της μέσα από τις 22 ιντσες μιας ασπρόμαυρης TV”.
Η ταινία “4 Animal Behaviour” σε σκηνοθεσία Κώστα Σύννου περιγράφει με κινούμενα σχέδια την βία στην τηλεόραση που οδηγεί σε ένα σκληρό παιχνίδι μέσα στο σπίτι του «Σκύλου».
Η “7 Pharmakon” επίσης ταινία μυθοπλασίας , που σκηνοθέτησε ο Ιωακείμ Μυλωνάς, δίνει τον ορισμό της λέξης “φάρμακο” που μπορεί να σημαίνει γιατρικό, θεραπεία ή ελιξίριο.
Το “ Τελευταίο Βράδυ” σε σκηνοθεσία Βασίλη Γιάτση, παρουσιάζει την ιστορία της Χριστίνας
χωρισμένης και άνεργης μητέρας. Ο “ Αγνοούμενος Τζιμπ” του Δημήτρη Τόλιου, παρουσιάζει μέσω της μυθοπλασίας την ιστορία του Τζιμπ Ντΐμπερ που νιώθει τόσο μόνος που μοιράζει αφίσες όπου απεικονίζεται ως αγνοούμενος. Η ταινία “ Μπαχ και Μπουζούκι” της Αγγέλας Μυλωνάκη
που κλείνει την αυλαία της πρώτης μέρας προσεγγίζει την ιστορία της Μαρίας που δουλεύει στην ελληνική ταβέρνα των γονιών της, θέλει όμως να σπουδάσει τσέλο.

Η δεύτερη μέρα
Στο πρόγραμμα της Πέμπτης 8 Μαρτίου, δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες: “Πρόβα Παλτού” του Ηλία Δημητρίου μ πρωταγωνιστή τον Ιορδάνη, ένα παλιό ράφτη, που κάθεται χωρίς δουλειά στο παρατημένο ραφείο του αναπολώντας τις παλιές εποχές. “ Η Κούπα” του Γιάννη Μπουγιούκα, επικεντρώνεται στην μυθοπλασία, όπως και η ταινία
“Αρχίζει…”του Θεόφιλου Παπαστυλιανού, αλλά και η “Κίνηση Ομαλή” του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου, που επικεντρώνεται στην καθημερινή ιστορία δυο συνηθισμένων ανθρώπων στον κοινό, και αρκετά στενό, εργασιακό τους χώρο, ένα σχολικό λεωφορείο. Η “Μονή Σειρά Μαργαριτάρια” του Βασίλη Κεχαγιά, οι “Διακοπές Καλοκαιρινές”της Ελίνας Ψύκου όπου
ο Νίκος, η Χριστίνα, ο Χάρης, ο Όμηρος, ο Γιώργος, η Ρεγγίνα, ο Δημήτρης, ο Jim, η Margaret, η Μonika και ο Ηλίας επιστρέφουν από καλοκαιρινές διακοπές, συνθέτουν το πλάνο της δεύτερης μέρας.
Επίσης, θα προβληθούν οι ταινίες “Αλήθεια Μυθοπλασία” του Γιάννη Σακαρίδη, που περιγράφει την περίεργη αυτοκτονία ενός επιστήμονα που εργάζεται σε μία Πετρελαϊκή εταιρία αλλάζει οριστικά τη ζωή δυο φίλων, οδηγώντας τους να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια και το “Υγραέριο” του Μπουγιάρ Αλιμάνι που καταγράφει μια συγκινητική ιστορία ενός άνεργου πατέρα και του άνεργου γιου του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου