ΤΟΠΙΚΑ

Ορθοπεταλιές για παιδιά

ορθοπεταλιές-για-παιδιά-100625

Ποδηλατοπορεία τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Ποδηλατοβόλτα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί στο Βόλο, με πρωτοβουλία της ομάδας ποδηλασίας του Συλλόγου «Δημητριάς» της τοπικής Εκκλησίας και τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών. Στην παραπάνω δράση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, θα συμμετάσχουν πέντε δημοτικά σχολεία και δύο γυμνάσια, από το Βόλο και τη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο της μέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού των δύο ομάδων είναι οι ναοί των Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο και Πέτρου και Παύλου, αντίστοιχα, στη Νέα Ιωνία. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν, παράλληλα, στο Δημαρχείο του Βόλου, και θα μεταφέρουν τις προτάσεις τους για μια πόλη φιλική προς το ποδήλατο, στον δήμαρχο Βόλο, Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση.

Στη συνέχεια, δια μέσου οδών του Βόλου, οι δύο ποδηλατικές ομάδες θα επιστρέψουν στην αφετηρία τους, όπου θα τους περιμένουν εκπλήξεις και δημιουργικά παιχνίδια.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος της ομάδας ποδηλασίας της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Κωνσταντίνος Ρήγας, αναφέρει ότι «πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου απέναντι στους ποδηλάτες και το ποδήλατο. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η διοργάνωση ημερίδων και ενημερωτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, καθώς και η δημιουργία ενός ανανεωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων, το οποίο θα εξυπηρετεί όσους χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου