ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η παραλαβή ελαιών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Β. Σποράδων

ξεκίνησε-η-παραλαβή-ελαιών-από-τον-αγρ-100652

Την παραλαβή ελαιών ανεξαρτήτων τεμαχισμών ξεκίνησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου- Βορείων Σποράδων από την περασμένη Δευτέρα. Οι παραλαβές αφορούν ποικιλίες Χαλκιδικής εσοδείας 2014 -2015 και θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στα Ανω Λεχώνια. Οι ώρες παραλαβής θα είναι από 7:00 π.μ. μέχρι 10:00 π.μ.

Από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 ξεκινάει επίσης η παραλαβή ελαιών ανεξαρτήτων τεμαχισμών εσοδείας 2014/2015 ποικιλίας Πράσινες, Ξανθές και Μαύρες Πηλίου τις ίδιες ώρες στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στα Ανω Λεχώνια.

Ο τιμοκατάλογος εξαγοράς των ελαιών θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση των τιμών στην αγορά. Από την πλευρά του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός βεβαιώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι οι τιμές των ελαιών θα είναι υψηλότερες από τις τιμές των ελαιών Χαλκιδικής καθώς επίσης και υψηλότερες από τις τιμές που θα ισχύσουν στην αγορά για την ποικιλία του Πηλίου.

Με την πρόοδο παραλαβής των ελαιών θα δημιουργηθούν και νέα κέντρα παραλαβής Ελαιών στις περιοχές του Νομού που θα χρειασθεί.

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός κάνει γνωστό στους παραγωγούς ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων με υπηρεσιακούς παράγοντες, περιοδεύουν στα χωριά του Πηλίου και σε συνεργασία με τους παραγωγούς εξετάζουν τα προβλήματα που τους απασχολούν, τη συγκέντρωση της νέας Εσοδείας Ελαίων και Φρούτων, τη συμμετοχή των παραγωγών στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και εξυγίανσης του Συνεταιρισμού.

Τέλος καλούν όλους τους παραγωγούς να συμμετέχουν σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις για ουσιαστική συζήτηση με το κλιμάκιο του Συνεταιρισμού και λήψη σχετικών αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το πρόγραμμα επισκέψεων έχει ως εξής :Προμύρι στις 22/9/2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Κοινοτικό Καφενείο, Αργαλαστή στις 24/9/2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής και Συκή στις 29/9/2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Κοινοτικό Καφενείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου