ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρα χαράς και γιορτής για τον Οδηγισμό

ημέρα-χαράς-και-γιορτής-για-τον-οδηγισ-851206

Την παγκόσμια ημέρα σκέψης του Οδηγισμού, 22α Φεβρουαρίου, γιόρτασαν την περασμένη Κυριακή οι οδηγοί της περιφέρειας του Βόλου. Αυτή η ημερομηνία είναι ημερομηνία γενεθλίων του Λόρδου Μπέιντεν Πάουελ και της γυναίκας του Λαίδης Ολαβ Μπέιντεν Πάουελ, ιδρυτών της παγκόσμιας Οργάνωσης του Οδηγισμού και του Προσκοπισμού στα 1926.Το παγκόσμιο ρητό μια φορά οδηγός, για πάντα οδηγός , είναι σήμα κατατεθέν για όλες εμάς που περάσαμε από τα μονοπάτια του Οδηγισμού, από τις νεότερες που συνεχίζουν με ιδιαίτερο κέφι και αγάπη για την παράδοση και για τα μικρά πουλάκια που πετούν με χαρούμενα τιτιβίσματα γύρω από την οδηγική φωλιά. Ζεστό τσάι και καφεδάκι ,εδέσματα φτιαγμένα με αγάπη από τις ίδιες τις οδηγούς , φιλικά χαμογελαστά πρόσωπα ,παλιές γνώριμες φυσιογνωμίες με επικεφαλής την πανταχού παρούσα και σημείο αναφοράς στον Οδηγισμό του Βόλου την κ. Νίκη Σαμαρά, πάντα αειθαλή και πάντα ακούραστη.
Άκουσα με βαθύτατο θαυμασμό το μήνυμα της Γενικής Εφόρου, της κ. Άννας Κασιμάτη για την ημέρα Σκέψης. Ο Οδηγισμός , το ξέρουμε όλοι , διαμορφώνει ψυχές και συνειδήσεις. Διδάσκει τη φιλία με τον εαυτό μας, τους άλλους ,το περιβάλλον. Καλλιεργεί την αλληλεγγύη, τον αλτρουισμό και την εθελοντική προσφορά και μάλιστα την αδιάκριτη, κρυφή, προσεκτική εθελοντική προσφορά. Είναι ανοιχτός στο μέλλον και σε κάθε πρόοδο. Πλάθει παιδιά που μεγαλώνοντας συνειδητοποιούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ότι η ζωή μπορεί να μην είναι ένας εύκολος περίπατος, αλλά είναι ένα υπέροχο φωτεινό δώρο. Γι αυτό το φωτεινό δώρο, για το ανοιχτό παράθυρο σ έναν ευρύτερο κόσμο, για τη στάση ζωής ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και όλοι μας ίσοι σκεφτόμαστε πάντα και τούτη την ώρα με σεβασμό τον Ιδρυτή του Οδηγισμού και την Αρχιοδηγό και τους ευχαριστούμε. Γιατί τον καλύτερο κόσμο τον φτιάχνουν καλύτεροι άνθρωποι και ο Οδηγισμός είναι πράγματι ένα σοφό παιδαγωγικό σύστημα που πλάθει ανθρώπους και σφυρηλατεί χαρακτήρες.
Στην συνέχεια μέσα σε μια εορταστική και πάντα χαρούμενη ατμόσφαιρα δόθηκαν όπως συνηθίζεται να λέγεται στην οδηγική γλώσσα εντολές αρχηγού των ομάδων 2005-2006 Αστέρια Γαλαξίας Αρχηγός 1η Μπαϊράμη Έλενα, Αρχηγός 2η Καραγιάννη Μαρία, Πουλιά Σμήνος 5ο Κορώνη Αντιγόνη, Σμήνος 7ο Καραγκούνη Αντζελίν. Οδηγοί Αρχηγός 1η Καλλιού Μαρία, Αρχηγός 5η Στάμου Αμάντα , Αρχηγός 6η Παπαγεωργίου Εύα. Μεγάλοι Οδηγοί Αρχηγός 1η Μπακατσέλου Μαίρη, Αρχηγός 2η Σαμουηλίδη Έλλη με το χαρακτηριστικό σήμα του Οδηγισμού καρφιτσωμένο στο μαντήλι της οδηγικής στολής. Όταν έφτασε το τέλος της γιορτής τραγουδήσαμε όλες με περηφάνια τον Ύμνο του Οδηγισμού και μέσα σ ένα ζεστό οδηγικό πάντα περιβάλλον ακολούθησαν στιγμές χαλάρωσης, ανταλλαγής ευχών για καλύτερες μέρες στον κόσμο του Οδηγισμού και αναμνήσεις που αναπολήσαμε με συναισθηματική φόρτιση όλες όσες βρεθήκαμε εκεί πέρα. Δόθηκαν υποσχέσεις να επανασυνδέσουμε το κορδόνι της οδηγικής φιλίας που αποτυπώθηκε πολύ έξυπνα και χαριτωμένα στις κορδέλλες-δεσμούς που γράψαμε όλες οι παρευρισκόμενες τα ονόματά μας. Φεύγοντας ένιωσα ανάλαφρα τα βήματά μου καθώς απομακρυνόμουνα από το σπίτι της Οδηγού, οι όμορφες οδηγικές αναμνήσεις μου έδωσαν κάτι από τα φτερά της νιότης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου