ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

«Βάλτωσε» ο κλάδος των ακινήτων στη Μαγνησία

βάλτωσε-ο-κλάδος-των-ακινήτων-στη-μα-106883

Οι κτηματομεσίτες βλέπουν «φως» μόνο με χορήγηση δανείων από τις τράπεζες ενώ κάνουν λόγο για κατάρρευση τιμών!

Μια από τις χειρότερες περιόδους φαίνεται ότι περνάει σήμερα στη Μαγνησία ο κλάδος του ακινήτου. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για αγορά ακινήτων έχει προβληματίσει σημαντικά τους κτηματομεσίτες, οι οποίοι μιλούν πλέον για «κατάρρευση» τιμών στα ακίνητα και υπερπροσφορά για τους ενδιαφερόμενους. Το μόνο θετικό που βλέπουν οι κτηματομεσίτες το τελευταίο διάστημα, και το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον κλάδο, είναι ότι δειλά – δειλά οι τράπεζες ξεκίνησαν να χορηγούν ξανά δάνεια σε ενδιαφερόμενους.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Το μοναδικό ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας κ. Σωτήρη Παπαϊωάννου, παρουσιάζεται μόνο στις γκαρσονιέρες και στα δυαράκια.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σήμερα πωλείται διαμέρισμα 80τ.μ γύρω στις 40.000 ευρώ, επίσης νεόδμητες κατοικίες έχουν φτάσει να πωλούνται ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ στα παλαιά διαμερίσματα η εικόνα είναι πολύ χειρότερη.

«Στην αγορά του ακινήτου δυστυχώς παρατηρούμε μια στασιμότητα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Οι πράξεις που γίνονται είναι ελάχιστες και αφορούν μόνο μικρά διαμερίσματα. Αντίθετα οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλη πτώση, και για κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ακίνητο, η εποχή είναι η κατάλληλη αφού υπάρχουν πολλές ευκαιρίες», τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας κ. Σωτήρης Παπαϊωάννου.

«Φως» στον κλάδο μέσω τραπεζών

Ως μια θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον κλάδο του ακινήτου, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες δειλά – δειλά άρχισαν ξανά να χορηγούν τους πελάτες τους με δάνεια. «Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν πιστεύουμε ότι σύντομα θα αλλάξει κάτι για τα ακίνητα», σημείωσε ο ίδιος.

Αδικίες μέσω ΕΝΦΙΑ

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας σχολιάζοντας τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τόνισε ότι είναι άδικο να επιβάλλεται στην 1η κατοικία, όπως επίσης και σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου