ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρρευσε μπροστά σε λιμενικούς ~ ΜΟΙΡΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΒΓΑ ΣΚΥΛΩΝ

κατέρρευσε-μπροστά-σε-λιμενικούς-μοι-107278

Θρήνος και ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ΕΔΕ για το θάνατο 43χρονου οικοδόμου στο Μαμιδάκη

Ισχυρό σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος 43χρονου οικοδόμου, ο οποίος κατέρρευσε προδομένος από την καρδιά του, την ώρα που συνομιλούσε με λιμενικούς, στην αυλή της κατοικίας του. Της μοιραίας στιγμής φέρεται να προηγήθηκε καβγάς του σκύλου του με αδέσποτα, παρέμβαση στο σκυλοκαβγά λιμενικών, πυροβολισμοί και τραυματισμός του σκύλου ιδιοκτησίας του 43χρονου από σφαίρες.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Το περιστατικό που έμελε να οδηγήσει σε θάνατο, ξεκίνησε στην παραλιακή οδό στο «Μαμιδάκι», όπου οι λιμενικοί μεταμεσονύκτιες ώρες χθες εκτελούσαν, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, προγραμματισμένη περιπολία. Με τον τραυματισμό του σκύλου στο πόδι, εξαιτίας της επιθετικότητάς του –σύμφωνα με το Λιμεναρχείο- το ζώο τρέπεται σε φυγή και κάπου εκεί φαίνεται να λήγει το περιστατικό.

Η τραγική συνέχεια, άγνωστο πώς, δίνεται στην αυλή του σπιτιού του 43χρονου Γιάννη Καράκη. Στο σπίτι του μεταβαίνουν λιμενικοί, «για συλλογή στοιχείων ταυτότητας προκειμένου αναφέρουν το συμβάν στην Υπηρεσία τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού.

Την ώρα που η σύζυγός του 43χρονου, η οποία διατηρεί παραλιακό κατάστημα στο «Μαμιδάκη», κοιμάται μαζί με τα δύο παιδιά τους, το μοιραίο συμβαίνει στην αυλή τους σπιτιού της. Η ίδια δεν έχει αντιληφθεί τίποτε μέχρι εκείνη τη στιγμή, ώσπου οι λιμενικοί της χτυπούν την πόρτα. Ανοίγοντας, αντικρίζει τον άντρα της σωριασμένο στο έδαφος. Μέσα σε πανικό, βλέποντας αναίσθητο το σύζυγό της και αναζητώντας ταυτόχρονα τι έχει συμβεί -το βλέμμα της πέφτει έντρομο στα αίματα που έχει γεμίσει η αυλή από το τραύμα του σκύλου τους- ενημερώνει το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο σπεύδει για τη διακομιδή του 43χρονου και οι γιατροί στο Αχιλλοπούλειο δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Η σύζυγός του καταρρέει μόλις ενημερώνεται για την κατάληξή του. Τι έχει προηγηθεί ήταν το μεγάλο της ερωτηματικό.

Στα ερωτήματα της υπόθεσης απαντήσεις καλείται να δώσει η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τη Λιμενική Αρχή Βόλου, η οποία ενεργεί την προανάκριση.

Την ώρα, πάντως, που ο 43χρονος χάνει τις αισθήσεις του, στην αυλή του σπιτιού του, όσα διεμήφθησαν έμειναν μεταξύ του ίδιου και των λιμενικών. Κανείς φαίνεται ότι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Μόνο ένας ηλικιωμένος γείτονάς του, σύμφωνα με συγγενείς του αδικοχαμένου οικογενειάρχη, φέρεται να άκουσε από τον 43χρονο να λέει λίγο πριν καταρρεύσει: «Τι άλλο θέλετε να κάνω πια;».

Πιθανοί μάρτυρες, στο μεταξύ, του σκυλοκαβγά που προηγήθηκε στην παραλιακή στο Μαμιδάκη, οι οποίοι φέρεται να αναστατώθηκαν από τις αλληλοεπιθέσεις αγέλης αδέσποτων και του σκύλου του 43χρονου, αναζητήθηκαν από τους οικείους του, αλλά μάταια.

Ταυτόχρονα, μέσα στο θρήνο τους, θεωρούσαν αδιανόητο ο 43χρονος να προέτρεψε τους λιμενικούς να πυροβολήσουν το σκυλί του. «Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πράξει κάτι τέτοιο έλεγαν χαρακτηριστικά». Μέσα στα σοβαρά ερωτήματά τους είναι για ποιο λόγο, μετά το τέλος του σκυλοκαβγά, οι λιμενικοί να μεταβούν στο σπίτι του σε αναζήτηση στοιχείων ταυτότητας, όταν ο 43χρονος δεν υπέπεσε σε κανένα αδίκημα. Αλλά ακόμα και τα στοιχεία του να ήθελαν διερωτώνται γιατί δε ζητήθηκαν στο σημείο του περιστατικού.

Ενημερώθηκαν, πάντως, ότι ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί, ενώ ο σκύλος έφερε τρεις σφαίρες, όπως διαπιστώθηκε από τον κτηνίατρο.

Σκηνές απερίγραπτου θρήνου ακολούθησαν χθες το απόγευμα στην κηδεία του Γιάννη Καράκη. Ο σκύλος του «Αρης» με πληγωμένο πόδι αποχαιρέτισε το αφεντικό του στην αγκαλιά των δύο παιδιών του, τα οποία δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχε γίνει.

Ανακοίνωση του Λιμενικού

Για το περιστατικό η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα έχει ως εξής:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (χθες) στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου που εκτελούσαν προγραμματισμένη περιπολία στην παραλιακή οδό περιοχής «ΜΑΜΙΔΑΚΙ» Μαγνησίας, διαπίστωσαν την ύπαρξη μεγαλόσωμου σκύλου ο οποίος επιτίθετο σε αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, με αποτέλεσμα την αναστάτωση των περιοίκων.

Ανωτέρω στελέχη Λ.Σ, μετά από παραινέσεις των κατοίκων και με τη συνδρομή του ιδιοκτήτη του σκύλου ο οποίος ήταν παρών στο σημείο, προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, με αποτέλεσμα όμως ο σκύλος να στραφεί απειλητικά εναντίον τους.

Κατόπιν προτροπής του ιδιοκτήτη λόγω της ανεξέλεγκτης αντίδρασης του σκύλου, ένας εκ των δύο βαθμοφόρων Λ.Σ. προέβη σε πραγματοποίηση πυροβολισμού, αρχικά στον αέρα, για εκφοβισμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έπειτα ο σκύλος τραυματίστηκε στον μηρό κατόπιν δεύτερου πυροβολισμού και τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια, τα στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. κατευθύνθηκαν στην οικία του ιδιοκτήτη, για συλλογή στοιχείων ταυτότητας προκειμένου αναφέρουν το συμβάν στην Υπηρεσία τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ανωτέρω αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Τα εν λόγω στελέχη Λ.Σ. προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας παράλληλα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο αφού παρέλαβε τον 43χρονο, τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου