ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια

παράσταση-διαμαρτυρίας-στη-δευτεροβ-109151

Κόκκινο χτυπά η αγωνία γονέων μαθητών που φέτος φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και σε λίγους μήνες θα περάσουν τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Ενδεχόμενο να μην εγκριθούν τα τμήματα κατεύθυνσης στην τελευταία τάξη του Λυκείου λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού 20 παιδιών και οι μαθητές να αναγκαστούν είτε να πάρουν μετεγγραφή για άλλο λύκειο ανάλογα με την κατεύθυνσή τους είτε να μετακινούνται για τα συγκεκριμένα μαθήματα από σχολείο σε σχολείο, έχει προκαλέσει εύλογη αναστάτωση.

Χθες, ΕΛΜΕ Μαγνησίας και η τοπική Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, συζήτησαν για την εκκρεμότητα που υπάρχει για τα τμήματα κατεύθυνσης και τους κινδύνους, από ενδεχόμενη τήρηση κατά γράμμα του Νόμου από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Δοδοντσάκη.

Όπως είναι γνωστό, για τη σύσταση τμήματος κατεύθυνσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαιτούνται τουλάχιστον 20 μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι ιδίως σε ό,τι αφορά τη θετική κατεύθυνση ή την τεχνολογική 1, κανένα λύκειο δεν θα καταφέρει να λειτουργήσει αυτόνομο τμήμα, εξαιτίας του μικρού αριθμού μαθητών.

Η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης είναι στη διακριτική ευχέρεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ωστόσο, στους διευθυντές των λυκείων δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση για το τι θα γίνει με τα τμήματα κατεύθυνσης που δεν συμπληρώνουν 20 μαθητές. Η έγκρισή τους είναι σε εκκρεμότητα και ήδη η ανησυχία των γονέων που βλέπουν ότι τα παιδιά τους μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις είναι έκδηλη.

ΕΛΜΕ και γονείς αποφάσισαν να στείλουν κοινό υπόμνημα στον κ. Δοδοντσάκη ζητώντας την έγκριση όλων των τμημάτων κατεύθυνσης ασχέτως αριθμού μαθητών. Μάλιστα, αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί, πρόκειται να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί στις εγκαταστάσεις του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, γονείς και εκπαιδευτικοί θα αναφερθούν στο σύνολο των προβλημάτων, με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου