ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτική κόντρα Μπέου – Παπατόλια στην πρεμιέρα της οικονομικής επιτροπής

πολιτική-κόντρα-μπέου-παπατόλια-στη-109509

Αναβάθμιση του ρόλου της επιτροπής ζήτησε ο Απ. Παπατόλιας- «Κάθε συνεδρίαση θα είναι και μία έκπληξη», είπε ο Αχ. Μπέος

Με υψηλούς τόνους μεταξύ Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Απ. Παπατόλια, άνοιξε χθες η αυλαία των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Ζήτημα για το πλαίσιο λειτουργίας της επιτροπής που έθεσε ο δεύτερος προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος σε αυστηρό τόνο δήλωσε ότι «δεν θα δεχθούμε υποδείξεις απ’ όσους άφησαν το Βόλο χωρίς νερό».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρεμιέρα των συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής, έγινε με τον κ. Παπατόλια να ζητά να συζητηθεί η αναβάθμιση του ρόλου της οικονομικής επιτροπής. «Το πλαίσιο θα το θέσουμε εμείς κι όχι εσείς. Εχουμε άλλη λογική. Καταθέστε την πρότασή σας και θα το συζητήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση», ήρθε η κοφτή απάντηση του κ. Μπέου, με τον κ. Παπατόλια να επιμένει στη συζήτηση της πρότασης της παράταξής του υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλλει στην ανάδειξη της επιτροπής ως εργαλείο επανασχεδιασμού των υπηρεσιών του Δήμου.

Η άρνηση του Δημάρχου να προχωρήσει σε συζήτηση επί του θέματος, οδήγησε τον κ. Παπατόλια σε… λευκή διαμαρτυρία. Ψήφισε σε όλα τα θέματα «λευκό», ακόμη και σε αυτό που αφορούσε την κατανομή των προνοιακών επιδομάτων σε 2.607 δικαιούχους. «Να καταγραφτεί ότι ο κ. Παπατόλιας είναι αρνητικός», υπέδειξε ο κ. Μπέος, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπατόλια: «μη διαστρεβλώνεται τα λεγόμενά μου. Δεν είμαι αρνητικός. Ψηφίζω λευκό για το σκεπτικό που ανέλυσα».

«Ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής προβλέπεται από το Νόμο και θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ο κ. Παπατόλιας ως δικηγόρος», ανέφερε από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής, Αν. Μπατζιάκας.

Πάντως με την ολοκλήρωση της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Παπατόλιας, εισήγαγε εκ νέου το θέμα. Υπογράμμισε ότι η οικονομική επιτροπή θα πρέπει να εξελιχθεί σε εργαλείο επανασχεδιασμού των υπηρεσιών του Δήμου.

«Προτείνουμε λοιπόν σε κάθε συνεδρίαση της Ο.Ε., εκτός από τα συνήθη υπηρεσιακά θέματα (πρακτικά διαγωνισμών ή έγκριση διακηρύξεων), να συζητείται και ένα γενικό θέμα των δημοτικών εσόδων και κυρίως των δαπανών του προϋπολογισμού, με σκοπό τον επανασχεδιασμό των δημοτικών υπηρεσιών στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητάς τους, του συνεχούς εξορθολογισμού του κόστους παροχής και της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην είσπραξη των εσόδων», είπε ο κ. Παπατόλιας, προτείνοντας για συζήτηση το θέμα των παιδικών χαρών στην επόμενη συνεδρίαση.

«Σας προλάβαμε. Εχουμε ήδη ετοιμάσει θέματα. Δεν χρειαζόμαστε τις δικές σας συμβουλές. Κάθε οικονομική επιτροπή θα είναι και μια έκπληξη», απάντησε άμεσα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

Προνοιακά επιδόματα

Στο μεταξύ, μόλις χθες, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, έγινε η κατανομή των προνοιακών επιδομάτων συνολικού ύψους 1.971.558,03 ευρώ στους 2.607 δικαιούχους του Βόλου, μεταξύ των οποίων άτομα με βαριές αναπηρίες, μεσογειακή αναιμία, τυφλοί, κωφάλαλοι κ.α.

Τα επιδόματα αφορούν στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και η κατανομή όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημ. Πέγιος, θα μπορούσε να είχε γίνει από την προηγούμενη οικονομική επιτροπή ώστε να δοθούν άμεσα στους δικαιούχους. Τα χρήματα πιστώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο λογαριασμό του Δήμου Βόλου, οι δικαιούχοι όμως θα τα παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα, καθώς η κατανομή τους αποφασίστηκε μόλις χθες.

«Αποτελεί στρατηγική της προηγούμενης δημοτικής αρχής που θέλει να μας βάλει εμπόδια. Αλλά ο κόσμος θα πάρει επιτέλους τα χρήματα που δικαιούται», σχολίασε με αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος.

Επίσης επικυρώθηκε η απόφαση για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ο διαγωνισμός για τα αναλώσιμα για τα οχήματα του Δήμου και ο αντίστοιχος για την προμήθεια σάκων απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου