ΤΟΠΙΚΑ

Η συνάντηση θα κρίνει τα μπλόκα

η-συνάντηση-θα-κρίνει-τα-μπλόκα-851206

Κρίσιμο ραντεβού αγροτών και υπουργού Ανάπτυξης σήμερα.
Από τη σημερινή συνάντηση στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα καθορίσει η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών που έχει συγκροτηθεί σε επίπεδο Θεσσαλίας την περαιτέρω στάση τους.

Μόλις χθες το απόγευμα ειδοποιήθηκαν για τη σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι της Επιτροπής.

“Θα επιστρέψουμε δριμύτεροι”, υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το μέλος της ΓΕΣΑΣΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Θεσσαλίας Δημήτρης Μπανταβάνος, εάν οι απαντήσεις του υπουργού δεν μας ικανοποιούν.

Έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής, συνεχίζει ο ίδιος και προειδοποιεί με “νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα” και όσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο χωρίς να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Οι αγρότες ζητούν άμεση ενίσχυση του χαμένου εισοδήματος σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Απαιτούν επίσης αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ τουλάχιστον στο 15%, έλεγχο της αγοράς στην περίπτωση των αγροεφοδίων και τριπλασιασμό του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, όπως επίσης πάγωμα των αγροκτηνοτροφικών χρεών για τρία τουλάχιστον χρόνια.

Μέχρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός να συζητήσει με τους αγρότες και να κάνει επί της ουσίας διάλογο για τα θέματα που βάζει ο αγροτικός κόσμος, τα τρακτέρ παραμένουν στις πλατείες.

“Εμείς δεν πρόκειται να αποσυρθούμε από τις διεκδικήσεις μας. Είμαστε αποφασισμένοι να απαιτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας και η κυβέρνηση επιτέλους θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους αγρότες που επί πέντε χρόνια κοροϊδεύει”, καταλήγει ο κ. Δημ. Μπανταβάνος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου