ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων

δήλωση-μαρίνας-χρυσοβελώνη-για-την-ημ-112711

Σε δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει:

«Η 14η Σεπτεμβρίου, μία από τις πλέον ματωμένες σελίδες της Νεότερης Ιστορίας του Εθνους μας, είναι βαθιά χαραγμένη στις καρδιές όλων μας. Η επετειακή αυτή εκδήλωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας μας ταξιδεύει αρκετά χρόνια πίσω σε έναν απέραντο τόπο μαρτυρίου, εκεί όπου πλήθος αθώων ανθρώπων βίωσε το θάνατο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά από το Τουρκικό Κράτος με αποκορύφωμα την καταστροφή της Σμύρνης.

Σήμερα η χώρα μας τιμά τη μνήμη των θυμάτων της με τη βεβαιότητα ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης θα αποτελεί πάντα τον φάρο με οδηγό τον οποίον θα αγωνιζόμαστε ως Εθνος για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Δικό μας ιστορικό χρέος, είναι να μην ξεχνάμε και να διατηρούμε στη μνήμη μας αυτό το αιματοβαμμένο κομμάτι της ιστορίας μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, ειδικά στη δύσκολη και πρωτοφανή οικονομική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας.

Μόνο με αγωνιστικότητα και φιλοπατρία θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τη χώρα μας. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου