ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Αφιερωμένη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο είναι η έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» έως τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. & Σ. Τσαλαπάτα», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Οι «Αρχιτεκτονικές αντιστίξεις από τον Ζάχο στο σήμερα» περιλαμβάνουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

* H έκθεση ζωγραφικής της Μάγκυ Χούρυ με θέμα: «στιγμή και κίνηση – moment and movement», λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (2ος όροφος). Διάρκεια έκθεσης: έως 21 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά:
10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00

* «Ξανά στο φως» τιτλοφορείται η έκθεση έργων της Δημοτικής Συλλογής του Δήμου Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Ιωνίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό 10-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Εκδηλώσεις

* Αύριο Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην «Χριστιανική Αγωγή» (Κοραή και Αλεξάνδρας) θρησκευτική ομιλία με θέμα «Ο θαυμάσιος αγγελικός κόσμος» με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Χαραλαμπίδη Ιεροκήρυκα της Ιερής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

* Αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης «Ο Απ. Παύλος» (Αλεξάνδρας-Κ. Καρτάλη) θα πραγματοποιηθεί η τακτική μηνιαία ομιλία του Θεολόγου πρ. Καθηγητή Παιδ. Ακαδημίας κ. Κων. Αθανασόπουλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Αντισταθείτε».
* Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.15 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρείς Ιεράρχαι» ομάδα Βολιωτών που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ι. Μονή Αγ. Αντωνίου Αριζόνας ΗΠΑ, την οποία ίδρυσε ο συμπολίτης Ιερομόναχος π. Εφραίμ Φιλοθεΐτης, θα παρουσιάσουν τις εντυπώσεις τους με προβολή διαφανειών και βίντεο.

* Ακυρώνεται εκτάκτως η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου διάλεξη του καθηγητή ο Δ. Ν. Μαρωνίτης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος Ιστορίας,
Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

* Η «Σύμπραξη Σχολείων» (13ο Βόλου, 20ο Βόλου, 1ο Πορταριάς) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων των μαθητών, σήμερα Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 20ου Δημοτικού Σχολείου. Η συγγραφέας Νατάσα Κρακατσάνη θα συζητήσει με τα παιδιά και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Β. Δ. Αναγνωστόπουλος.

* Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνουν του 2ου, του 3ου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Βόλου, τα οποία δημιούργησαν υπό την επίβλεψη των νηπιαγωγών τους γλυκά, κάρτες, ημερολόγια, κηροπήγια, τα οποία και θα εκθέσουν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στα σχολεία τους, Ογλ-Εθνικής Αντιστάσεως, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων, που θα διατεθούν στη «Φλόγα» τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

* Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο «Ξενία» Βόλου. Στην αίθουσα του ξενοδοχείου θα πραγματοποιηθεί παζάρι με είδη δώρων, δημιουργίες των παιδιών. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα του Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη.

* Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση προσφοράς και αγάπης διοργανώνει η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου αύριο Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Valis” στην Αγριά με στόχο την υποστήριξη του φιλανθρωπικού έργου για την Προστασία και Αποκατάσταση των παιδιών της.

* Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου «Τρεις Ιεράρχαι» (Δημητριάδος-Ογλ) και ώρα 6.30 μ.μ. θα μιλήσει ο κ. Κυρ. Νησιώτης με θέμα της υγείας μας «Τα τρόφιμα που είναι φάρμακα». Θα προβληθούν διαφάνειες με το ίδιο θέμα και θα επακολουθήσει διάλογος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου