ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη πορεία αντιεξουσιαστών σήμερα στο Βόλο

μεγάλη-πορεία-αντιεξουσιαστών-σήμερ-851206

Τρεις πορείες, μία το πρωί και δύο το απόγευμα, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο Βόλο σε ένδειξη αγανάκτησης και διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του μαθητή στα Εξάρχεια, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στη Μαγνησία, όπως σε όλη τη χώρα, μετά από απόφαση του υπουργού Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Βόλου έχει προγραμματίσει για σήμερα νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.
Το νέο μαθητικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται μαζί με φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα των τμημάτων Παιδαγωγικών Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Μηχανολόγων και Αρχιτεκτόνων.
Σε εννέα τουλάχιστον τμήματα του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος οι φοιτητές βάζουν από σήμερα «λουκέτο». Οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων αποφάσισαν να προχωρήσουν είτε σε διήμερες είτε σε τριήμερες καταλήψεις, καθώς και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων.
Εκτός από το πρωινό συλλαλητήριο, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει σήμερα στις 7 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει από το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα.
Στις 6 μ.μ. από το θόλο του Πανεπιστημίου πορεία θα πραγματοποιήσουν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας διοργανώνει σήμερα Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του άτυχου 15 χρονου μαθητή.

Σε απεργία οι εκπαιδευτικοί
Σε 24ωρη απεργία την οποία κήρυξε με απόφασή του το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή προχωρούν σήμερα οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαιη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο το βράδυ.
«Ο εκπαιδευτικός κόσμος εκφράζοντας την οδύνη, την οργή και την αγανάκτησή του δηλώνει ότι θα εντείνει τον αγώνα του για να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και κατακτήσεις του.
Καλούμε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους εργαζόμενους σε συστράτευση, για να μην περάσει η τρομοκρατία και να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη καταδικάζει απερίφραστα η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
«Κατανοούμε τον «θυμό», τους νεολαίους. Μία νεολαία που χρόνια τώρα ασφυκτιά από πολιτικές που «κλέβουν» την παιδικότητά της, ευνουχίζουν την εφηβεία της και υποθηκεύουν το μέλλον της», τονίζει η ΕΛΜΕ και προσθέτει: «Την Τρίτη απεργούμε, την Τετάρτη απεργούμε. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται.
Ζητάμε διασφάλιση της ζωής και όχι «ασφαλιστικούς» μηχανισμούς.
Διεκδικούμε για μας, αλλά κυρίως τα παιδιά μας, ένα μέλλον φωτεινό και αισιόδοξο και όχι ένα ζοφερό και απαισιόδοξο. Διεκδικούμε το αυτονόητο…»
Στο μεταξύ μετά από συνεννόηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση λόγω των φοιτητικών καταλήψεων, στην οποία επρόκειτο να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης για την αέρια ρύπανση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου