ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Εχουν χάσει
την μπάλα
Μέσα στον αχό της δολοφονίας του 15χρονου πέρασαν απαρατήρητες και οι δύο κυριακάτικες δημοσκοπήσεις, στο Εθνος και στη Real News, σύμφωνα με τις οποίες η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία εκτοξεύτηκε στις 5,2 και στις 7,7 μονάδες αντίστοιχα. Έχουν χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα…
Α.Τ.

Αποστάσεις
Από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τα προχθεσινά επεισόδια και το διαχωρισμό του από τις κινήσεις του υπόλοιπου μπλοκ που συνέχισε την πορεία τους προς το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια προς την οδό Ιάσονος, όπου είχαμε και το κάψιμο των τραπεζών, προκύπτει σαφώς ότι η ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που φοβάται είναι να μην τους χρεωθεί αυτή ιστορία από την κυβέρνηση, κάτι που είχε επιχειρηθεί και παλαιότερα επί ημερών του Β. Πολύδωρα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το απόσπασμα της δήλωσης που κάνει λόγο ότι «στόχος μας δεν είναι η βασανισμένη μικροεπιχείρηση και τα αυτοκίνητα των απλών πολιτών αλλά η κρατική βία και καταστολή». Επιπλέον στην Αριστερά φοβούνται και κάτι άλλο. Μήπως οι καταστροφές εντείνουν το κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους απλούς πολίτες και οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε συντηρητικότερες επιλογές.
Α.Τ

Φτωχή…
Φτωχή… και κατώτερη της ιστορίας του ΕΚΒ, που είναι το πρώτο στην Ελλάδα, η κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια. Εκτός από τους επισήμους και μερικούς συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων και τη Διοίκηση, έλαμψαν διά της απουσίας τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, στο πρόσωπο των οποίων τιμάται η εργατική τάξη. Εάν δεν είναι αδιαφορία, σίγουρα πρόκειται για μήνυμα που θα πρέπει να προβληματίσει ανεξαιρέτως όλες τις παρατάξεις, αφού σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων των νοικοκυριών, οι εργαζόμενοι κρατούν αποστάσεις από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Β.Κ

Ιστορίες
από τα παλιά
Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΒ Γιώργος Ζαρωτιάδης είχε προσκληθεί και τελικά ήρθε στο Βόλο από τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει πλέον, για την εκδήλωση. Η παρουσία του και μόνο ήταν αρκετή για να μαζευτούν δίπλα του στελέχη του συνδικαλισμού, που μαζί του συνεργάστηκαν στη δεκαετία του 80 στο ΕΚΒ, σε μία εποχή, που όπως έλεγε ο ίδιος προχθές, ήταν διαφορετική αλλά πάνω από όλα πιο δυναμική σε όλα τα επίπεδα.
Ο Γιώργος θυμήθηκε πολλά από τα παλιά… και εάν μη τι άλλο είχε την ευκαιρία μετά από πολύ καιρό να δει παλιούς συντρόφους σε ένα γνώριμο και αγαπημένο γι’ αυτόν χώρο, όπως του ΕΚΒ.
Β.Κ

Υπόμνηση
Ο πρώην υφυπουργός Μανώλης Σκουλάκης έχει συνδέσει το όνομά του με την νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου.
Ήταν αυτός που μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών φορέων το 1997 είχε εντάξει το έργο στο Γ’ ΚΠΣ… αφού είχε περάσει από σαράντα κύματα την προηγούμενη περίοδο. Χθες του το θύμισαν οι δημοσιογράφοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα της υγείας και, αν μη τι άλλο, ήταν μία ευχάριστη υπόμνηση για τον ίδιο.
Β.Κ

Μούδιασμα
Το αρχικό μούδιασμα των επισήμων στο ΕΚΒ διαδέχτηκε η αμηχανία… μόλις οι διαδηλωτές μπήκαν με τα πανό μέσα στην αίθουσα. Ευτυχώς ωστόσο άφησαν τους φοιτητές να θέσουν τα αιτήματά τους και να φωνάξουν τα συνθήματά τους, αναγνωρίζοντας πάνω από όλα ότι δεν είναι αντίπαλοι αλλά στην ίδια όχθη.
Δύσκολο βέβαια να το καταλάβουν οι νέοι, που δεν πιστεύουν πλέον σε λόγια και διεκδικούν να το δούνε στην πράξη. Εκεί που χωλαίνουν δηλαδή, συνήθως, αυτοί που σχεδιάζουν για τη νέα γενιά… χωρίς όμως να τη ρωτήσουν.
Β.Κ

Τώρα βρέθηκε
Ολόκληρος καυγάς στήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ δήμου Σηπιάδος και Νομαρχίας για τη μεταλλική γέφυρα στο Χόρτο, που θα αποκαταστήσει την κυκλοφορία προς Μηλίνα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα που κατασκευάζεται.
«Όχι» είπε αρχικά η Νομαρχία στο αίτημα του δήμου Σηπιάδος για την τοποθέτηση της μεταλλικής γέφυρας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει μεταλλική γέφυρα, αλλά ούτε και μπορεί λόγω του σαθρού εδάφους να τοποθετηθεί.
Τώρα όμως που το έργο θα καθυστερήσει εξαιτίας καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα και γέφυρα θα βρεθεί και τεχνικά λύση.
Β.Σ.

Και άλλη περιπέτεια
Μια νέα «περιπέτειά» του μέσα σε λίγες ημέρες είχε να περιγράψει χθες ο αντινομάρχης Ν. Ντίτορας. Μιλούσε για την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και ο νομάρχης από ομάδα διαδηλωτών προχθές έξω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Μέχρι και ροπαλιά, έλεγε, του ήρθε στο κεφάλι. «Κακό μάτι» σας έχει δει μάλλον, κ. αντινομάρχη.
Β.Σ.

Κοίτα ποιους
πλήρωναν
Μέχρι πριν τρεις βδομάδες τα Μ.Μ.Ε. κυριολεκτικά «σταύρωναν» το Ρουσόπουλο και την κυβέρνηση ολόκληρη για τα χρήματα που έδιναν μέσω κρατικής διαφήμισης στο συγκρότημα του Γιώργου Τράγκα. Χθες βράδυ ο Γιώργος Τράγκας κραύγαζε από την τηλεόραση «να παραιτηθεί η ανίκανη κυβέρνηση για να ησυχάσουμε»! Τελικά ούτε ποιούς να πληρώσουν δεν ξέρουν!
Χ.Μ.

Καίγονται
τα καλύτερα
Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Ακαδημία Αθηνών κινδύνεψαν από τις χθεσινές φλόγες. Αυτά είναι τα… τέρατα του συστήματος, ώστε να θέλουμε να τα εξαφανίσουμε;
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επικρατήσει ο σκοταδισμός και να εξαφανιστεί η πνευματική παρακαταθήκη του Ελληνισμού.
Χ.Μ.

Παραίτηση
ή λιποταξία
Δεν κατορθώσαμε να καταλάβουμε χθες πόσες φορές υπέβαλε την παραίτησή του ο υπερυπουργός κ. Παυλόπουλος. Πόσες ήταν πραγματικές και πόσες εικονικές παραιτήσεις. Πάντως από τη στιγμή που υποστηρίζει ότι δεν έχει πολιτική ευθύνη, η παραίτηση τέτοιες ώρες καταντάει λιποψυχία, αν όχι λιποταξία.
Χ.Μ.

Απλά…
«Δεν είμαστε τσακωμένοι με την κοινωνία, αντίθετα αυτοί δολοφόνησαν ένα 15χρονο συμμαθητή μας. Εμείς διαδηλώνουμε ειρηνικά, δεν φοράμε κουκούλες, τέτοιες φορούσανε οι δοσίλογοι και οι προδότες παλιά», δήλωνε χθες μαθητής του 5ου Λυκείου Βόλου στην πορεία που πραγματοποίησαν το πρωί οι μαθητές στο κέντρο του Βόλου.
Μια φράση, χίλιες λέξεις…
Α.Φ.

Ξέσπασμα οργής
Βέβαια και έχει ξεσπάσει η κοινωνία με τη δολοφονία του 15χρονου. Βέβαια και ο κόσμος είναι οργισμένος. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία από κανένα για κανένα. Είναι δυνατόν να υπηρετεί στις υπηρεσίες ασφάλειας ένας άνθρωπος (ο θερμόαιμος αστυνομικός) ο οποίος, όπως ο ίδιος δήλωσε, την ώρα της δολοφονίας έβλεπε εικόνες και άκουγε φωνές;
Ας άλλαζε επάγγελμα κι όχι να στείλει ένα αθώο παιδί στον άλλο κόσμο.
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου