ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Μπορεί ο Μπρεχτ στην Οπερα της πεντάρας να αναρωτήθηκε στοχαστικά και βαθιά φιλοσοφημένα «τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιας άλλης τράπεζας;», ωστόσο δεν είχε γράψει τίποτα σχετικό ούτε για φωτιές ούτε για τζαμαρίες. Βέβαια οι εποχές όσο περνούν, τόσο αγριεύουν.

Κινδυνεύουν τα κτίρια και οι περιουσίες ή μήπως κινδυνεύει περισσότερο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που αποδείχθηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τα δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας; Πάντως αν υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι πραγματικά θέλουν ν΄ αλλάξουν το σύστημα, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τρομαγμένους πολίτες. Και οι πολίτες είναι τρομαγμένοι τις τελευταίες μέρες.

Φοιτητές και μαθητές υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι διαδηλώνουν την οργή τους στους δρόμους, προκειμένου να περάσουν ένα αυστηρό πολιτικό μήνυμα, αλλά δεν έχουν σχέση με βανδαλισμούς και καταστροφές σε δημόσια κτίρια. Περιορίζονται σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων και αυτές όχι με πέτρες και λοστάρια, αλλά κυρίως με γιαούρτια και ζαρζαβατικά. Είναι μία ειδοποιός διαφορά.

Ενα τυχαίο γεγονός μπορεί να αποδειχθεί πάντα σπίθα σε πυριτιδαποθήκη. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση η φωτιά που είχε στον εγκέφαλο ένας ανεγκέφαλος καίει αυτή την ώρα ολόκληρη τη χώρα. Ο συγκεκριμένος τύπος υπηρετούσε 8 χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και προφανώς θα αποδειχθεί ότι είχε στήσει και μαγαζάκι. Είναι δυνατόν να υπάρχουν μόνιμοι αστυνομικοί σε τέτοια αστυνομικά τμήματα;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου