ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα για στήριξη του τουρισμού

μέτρα-για-στήριξη-του-τουρισμού-851206

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς όλους τους αρμοδίους υπουργούς, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, έπειτα και από υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, σχετικά με τα μέτρα στήριξης του τουρισμού της Μαγνησίας, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζος απαντώντας σχετικά με τον τομέα ευθύνης, που αφορά στις εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρει τα εξής:
«Για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύει η 13324/Γ2/07-02-2006 Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α., «ειδικά για τις πολυήμερες εκδρομές το σχολείο ζητά περισσότερες από μία κλειστές προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία. Με την προσφορά κατατίθεται από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Μετά την αξιολόγηση των προσφορών και την τελική επιλογή, το σχολείο συντάσσει ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφεται από τα συμβαλλόμενα μέρη, στο οποίο περιλαμβάνονται απαραιτήτως όνομα ξενοδοχείου, κατηγορία, αριθμός δωματίων και κλινών και οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες».
Επίσης στο άρθρο 4 της ιδίας Υ.Α., αναφέρεται ότι: «Οι χώροι που επιλέγονται για τη διαμονή, εστίαση και ψυχαγωγία των μαθητών πρέπει να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και να πληρούν τους όρους ασφάλειας και υγιεινής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου