ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν αιτία για να στηθούν οι κάλπες

ψάχνουν-αιτία-για-να-στηθούν-οι-κάλπες-851206

Εθνικό λόγο, που μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, τη συνεχιζόμενη έκρυθμη κατάσταση στην Παιδεία. Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης διαψεύδει ωστόσο ότι η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.
«Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα εξαγγείλει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Βεβαίως, είναι μια ευγενής επιδίωξη, όμως εγώ πιστεύω ότι, αν συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία, τότε κατ ανάγκη θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτός είναι εθνικός λόγος, που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές» δήλωσε κατά τη διάρκεια ημερίδας στα Ιωάννινα ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία. «Το να πάμε σε αποκλιμάκωση στην Παιδεία» τόνισε, «είναι εύκολο και βεβαίως θα αρχίσει αυτές τις μέρες. Το πρόβλημα όμως είναι: Τα μέτρα είναι σωστά; Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, για να ανανήψει η Παιδεία; Εγώ νομίζω ότι είναι άτολμα. Πιστεύω ότι ήθελε πιο βαθιές τομές και πιο αποτελεσματικές λύσεις».
Στην ίδια ημερίδα, θέμα της οποίας ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ομιλητής ήταν και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος, σε δηλώσεις του για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε: «Όχι, δεν έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση δουλεύει, έχει ορίζοντα τετραετίας, έχει προβλήματα να λύσει, προβλήματα που φόρτωσε με το παραπάνω το ΠΑΣΟΚ τη χώρα».
«Έχει μεταρρυθμίσεις σε εξέλιξη, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις, αλλά για την επίλυση των προβλημάτων και ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που ασχολείται με αυτό. Εκλογές στην ώρα τους» προσέθεσε.
Και συνέχισε: «Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ μόλις έβγαλε το περίφημο πρόγραμμά του, με πληθώρα υποσχέσεων. Δεν μας απασχολεί ιδιαιτέρως. Το ΠΑΣΟΚ στερείται αξιοπιστίας. Ο κόσμος έχει μνήμη, θυμάται και συνεπώς εμείς προχωράμε το πρόγραμμά μας και όταν έρθει η ώρα θα πάμε σε εκλογές».
Σε ερωτήση εάν η Παιδεία είναι μια αφορμή για να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές, εκλήθη να απαντήσει ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ, Γιάννης Μαΐστρος, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ.
«Βρισκόμαστε σε ένα πανεπιστήμιο, που τελεί υπό κατάληψη (Πάντειο). Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία έκρυθμη κατάσταση. Οι διαδικασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευθούν τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και τους φοιτητές» είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου