ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό στο γήπεδο…

διπλό-στο-γήπεδο-851206

«Πληγωμένη» θα παραταχθεί η Νίκη στο Δημοτικό γήπεδο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης για το σημερινό δύσκολο εκτός έδρας ματς της 14ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής με την Ενωση Θράκης. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ., με την γηπεδούχο ομάδα να έχει εξασφαλίσει «παράταση ζωής» μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ακόμη ελλοχεύει ο κίνδυνος αποβολής της από την διοργάνωση, αν δεν καταβάλει παλαιότερα χρέη.
Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας το μόνο που μπορεί να κάνει ώστε να διεκδικήσει σε περίπτωση απώλειας βαθμών το «τρίποντο» είναι να προχωρήσει σε ένσταση. Από κει και πέρα όμως ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης και οι ποδοσφαιριστές του δεν ασχολούνται με το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Σκέφτονται τα δικά τους πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ψάχνουν για τις λύσεις και θέλουν για διάφορους λόγους να κατακτήσουν το διπλό κόντρα σε έναν αντίπαλο που περισσότερο «καίγεται» για τη συνέχεια της «ύπαρξής» του στον ποδοσφαιρικό χάρτη της τρίτης εθνικής κατηγορίας παρά για το αποτέλεσμα. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην όγδοη θέση της κατάταξης του Βορείου Ομίλου και ως προς αυτό το γεγονός, το ματς παρουσιάζει και βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Οι φιλοξενούμενοι πάντως θα παραταχθούν με πολλές απουσίες. Με το ζόρι το τεχνικό τιμ κατάφερε να βγάλει αποστολή, αφού λείπουν ο τιμωρημένος Αστράουσκας, οι τραυματίες Μητράκας και Χατζηκωνσταντίνου και ο στρατευμένος Τσεκετσίδης. Παράλληλα παρελθόν αποτελεί ο Κουτσογιάννης που έλυσε την Τρίτη το συμβόλαιό του, ενώ ο Ζηλάκος λόγω οικογενειακού προβλήματος δεν ακολουθεί τις υποχρεώσεις της ομάδας. Ετσι στην δεκαοχτάδα βρίσκονται τρεις τερματοφύλακες, αλλά και τρεις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τραυματισμούς. Συγκεκριμένα οι Σωτρίνης, Μακράκης και Μπένγκουα κρίνονται ανέτοιμοι και σε άλλη περίπτωση (που υπήρχαν δηλαδή περισσότερες λύσεις) ίσως να μην περιλαμβάνονταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.
Η ενδεκάδα και οι επιλογές του προπονητικού τιμ για το βασικό σχήμα, εξαρτώνται κατά πολύ από το αν θα είναι 100% έτοιμοι να αγωνιστούν οι τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές. Ο Ουρουγουανός το πιθανότερο είναι να περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μη ρισκάρει ο Γαρδικιώτης την συμμετοχή του από την αρχή. Οι άλλοι δύο συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας στην δεξιά πλευρά τον Χουστουλάκη και αριστερά τον Καριώτη. Από κει και πέρα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Λιάρος, Μάγγος, Μωυσίδης, Βούλγαρης και Ριβελίνο είναι οι επικρατέστεροι, ενώ ο Κανελλόπουλος θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.
Παρά τα προβλήματα, στις τάξεις του κυανόλευκου συγκροτήματος επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η ομάδα θα πραγματοποιήσει εμφάνιση ανάλογη αυτής της προηγούμενης Κυριακής και θα κατακτήσει τη νίκη, που έχει τόσο ανάγκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αλλωστε, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στην βαθμολογία, ναι μεν η Νίκη βάσει των φετινών της στόχων αναγκάζεται να κοιτά ψηλότερα, αλλά θα πρέπει παράλληλα να καταφέρει να εξασφαλίσει και μια διαφορά ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις, μια και τώρα βρίσκεται μόλις στους τέσσερις βαθμούς απόσταση.
Στη διάθεση του Λεωνίδα Γαρδικιώτη για τη σημερινή αναμέτρηση βρίσκονται οι: Καντιμοίρης, Νάνι, Τάσσος, Σωτρίνης, Μακράκης, Καριώτης, Χουστουλάκης, Γουνελάς, Λιάρος, Κρούτι, Τσερέπι, Μάγγος, Μωυσίδης, Ριβελίνο, Βούλγαρης, Κανελλόπουλος, Κωνσταντινίδης και Μπένγκουα.
Ο διαιτητής από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ξάνθης, Α. Τζήλος θα διευθύνει την εκτός έδρας αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με την Ενωση Θράκης. Βοηθοί του θα είναι οι Δ. Σιμιάκος και Α. Χατζημωϋσιάδης, επίσης από την Ξάνθη, ενώ τέταρτος ο Β. Τερψιάδης από τη Δράμα.

Η ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ
Στην ίδια βαθμολογική θέση με τη Νίκη βρίσκεται η Ενωση Θράκης που έχει μαζέψει 17 βαθμούς από πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα (ακόμη εκκρεμεί η υπόθεση αποβολής της από το πρωτάθλημα λόγω χρεών), δείχνει ένα επικίνδυνο συγκρότημα, που παρουσιάζει όμως μεγάλες αντεγκλήσεις και αστάθεια στη μέχρι σήμερα πορεία του. Δεν εξηγείται άλλωστε αλλιώς το γεγονός ότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος τον πρωτοπόρο ΠΑΟΝΕ και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει χάσει στην έδρα της από τον Εθνικό Φιλιππιάδας… Η σημερινή αντίπαλος των κυανολεύκων διαθέτει μια από τις χειρότερες σε παραγωγικότητα επιθέσεις της κατηγορίας. Οσο δύσκολα όμως πετυχαίνει γκολ, τόσο δύσκολα επίσης στην έδρα της δέχεται κιόλας. Στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς η Ενωση Θράκης έχει δεχτεί μόλις τρία τέρματα. Με διπλό στις αποσκευές τους έχουν φύγει ο Εορδαϊκός και ο Εθνικός Φιλιππιάδας, τη λευκή ισοπαλία απέσπασε ο Θερμαϊκός, ενώ έχουν ηττηθεί Πυρσός Γρεβενών, Αναγέννηση Γιαννιτσών και Ζάκυνθος. Στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται οι Βολιώτες Βέργος και Καψιώτης, καθώς και ο Νίκος Ντούλας που φόρεσε πέρυσι την φανέλα της Νίκης.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: Φ. Κοσμάς
Ωρα: 3 μ.μ.
Διαιτητής: Θ. Τζήλος (Ξάνθης)
ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
1.ΚΟΣΟΓΛΟΥ 1.ΝΑΝΙ
3.ΜΥΡΟΦΟΡΙΔΗΣ 4.ΚΑΡΙΩΤΗΣ
5. ΠΑΤΙΔΗΣ 16.ΜΑΚΡΑΚΗΣ
18.ΒΑΡΒΑΛΑΣ 5.ΣΩΤΡΙΝΗΣ
16.ΠΟΥΣΚΟΥΛΟΥ 21.ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ
17.ΧΙΝΤΖΙΔΗΣ 2.ΛΙΑΡΟΣ
22.ΝΤΟΛΑΣ 18.ΜΑΓΓΟΣ
33.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ 14.ΜΩΥΣΙΔΗΣ
99.ΔΙΑΜΑΝΙΔΗΣ 23.ΡΙΒΕΛΙΝΟ
9.ΝΤΟΥΛΑΣ 7.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
11.ΕΛΛΕΝΙΔΗΣ 9.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Προπονητές:
Η. ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ Λ. ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου