ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Αφιερωμένη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο είναι η έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» έως τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. και Σ. Τσαλαπάτα», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Οι «Αρχιτεκτονικές αντιστίξεις από τον Ζάχο στο σήμερα» περιλαμβάνουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

* H έκθεση ζωγραφικής της Μάγκυ Χούρυ με θέμα: «στιγμή και κίνηση – moment and movement», λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (2ος όροφος). Διάρκεια έκθεσης: έως 21 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά:
10:00 – 13:30 και 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00

* Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Ακριβόπουλου με θέμα: «Η μαγεία του Απρόσμενου», στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (ισόγειο – ημιώροφος».
Διάρκεια έκθεσης: έως 14 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00.

* Με σύνθημα «Αγοράστε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας και προσφέρετε φιλανθρωπία» ξεκινάει αύριο Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου η λειτουργία της δωροέκθεσης της Μητροπόλεως, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, που βρίσκεται στην διασταύρωση οδών Περραιβού και Πολυμέρη. Τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν για τις αυξημένες ανάγκες του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας. Ο Αγιασμός έναρξης λειτουργίας της δωροέκθεσης θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο αύριο Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Εκδηλώσεις

* Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες πνευματικές συνάξεις της Κοινωνικής Χριστιανικής Ενωσης. Αύριο Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο ο π. Ιωάννης Συρεγγέλας, διδάκτωρ Θεολογίας, πτυχιούχος Παντείου, εφημέριος Ι. Ν. Αναλήψεως Βόλου με θέμα «περί φιλανθρωπίας».

* Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες πνευματικές συνάξεις της ΕΧΕ. Αύριο Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο ο π. Ιωάννης Μανίκας, διδάκτορας Θεολογίας-Λυκειάρχης με θέμα «Η συνάντηση κληρικών και λαϊκών στο μυστήριο της εξομολόγησης».

* Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ο Δ. Ν. Μαρωνίτης, προσκεκλημένος του Τμήματος Ιστορίας,
Αρχαιoλογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διαβάσει την τέταρτη ιλιαδική ραψωδία στη νέα δική του μετάφραση, στις 19.00 στο αμφιθέατρο «Σαράτση». Θα προηγηθούν σύντομα προλεγόμενα.

* O Ομιλος Ερευνών Πηλίου θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από 10 πμ-8μμ στο Ιδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά, με χειροποίητα εκθέματα, παραδοσιακά γλυκά, ποτά κλπ.

* Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο «Ξενία» Βόλου. Στην αίθουσα του ξενοδοχείου θα πραγματοποιηθεί παζάρι με είδη δώρων, δημιουργίες των παιδιών. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα του Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη.

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων «Ιάσων» διοργανώνει σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. στην ταβέρνα «Θεόφιλος» την ετήσια γιορτή του Αη Βασίλη. Πληροφορίες στους κ. Σπύρο Μπαστούνη 2421067752 και κ. Ζαπαντούλη στο τηλέφωνο 2421072755.

* Σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί λειτουργία στον Ιερό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο Βόλο. Στην θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Καθ. Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης, ενώ θα ψάλλει η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, υπό την διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα.

* Σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα θα γίνει στην «Χριστιανική Αγωγή» (Κοραή και Αλεξάνδρας) θρησκευτική ομιλία με θέμα «Απόστολοι και Πατέρες για την Θεία Γέννηση» με ομιλητή τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, Θεολόγο-Νομικό.
• Ομοια ομιλία θα πραγματοποιηθεί και στην «Χριστιανική Αγωγή» Αλμυρού (Αχιλλέως και Μυρμιδόνων) αύριο Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα.

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» διοργανώνει απογευματινό την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο κέντρο «Θεόφιλος» με ζωντανή μουσική. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου