ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές ταξίδι στην καρδιά του Βόλου

διεθνές-ταξίδι-στην-καρδιά-του-βόλου-851206

«Από το παιδί ως την ωριμότητα» κινείται το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου-Μουσική και παραστατικές τέχνες, το οποίο ανοίγει αυλαία στις 17 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για ένα μήνα. Σημαντικός στόχος του Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου είναι η ζωντανή επικοινωνία των ομάδων, πολλές από τις οποίες δίνουν σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης, με το φιλότεχνο κοινό της περιοχής. Το Φεστιβάλ, την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου έχει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, φιλοξενεί καλλιτέχνες και ομάδες από διάφορες χώρες όπως Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Σερβία και Ελλάδα. Παράλληλα έντονη είναι η παρουσία του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, καθώς συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, το Δη.Πε.Θε, η Παιδική Χορωδία, καθηγητές και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, η Δημοτική Σχολή Χορού, η Πολυφωνική Χορωδία, η χορωδία του Οργανισμού Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου, νεανικά συγκροτήματα της πόλης και καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Αγροκώστας, Νίκος Χριστοδούλου και Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. Οπως επισημαίνουν με μια φράση οι διοργανωτές “το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου είναι η έκφραση της ανθρώπινης υπόστασης μέσα από την τέχνη, από το παιδί ως την ωριμότητα”.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ και στις 7.00 μ μ “Η Tελευταία Mαύρη γάτα” των Στάθη Γυφτάκη–Ευγένιου Τριβιζά, ανοίγει την αυλαία στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, με ένα ξεχωριστό παραμύθι, όπου την μουσική συνέθεσε ο Στάθης Γυφτάκης και αφηγητής είναι ο Γεράσιμος Γεννατάς. Στο τραγούδι και την αφήγηση συμπρωταγωνιστούν οι: Βασίλης Αγροκώστας – Δάφνη Πανουργιά, ενώ στο μουσικό σκέλος συμπράττουν οι: Στάθης Γυφτάκης, Αλέξης Οικονόμου, Γιάννης Σαμπροβαλάκης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου.
Η επίσημη πρώτη του Φεστιβάλ προγραμματίζεται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις
9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την χορευτική παράσταση “Geometronomics” που
χορογραφεί ο Γερμανός χιπ χόπερ Niels “Storm” Robitzky , χορογράφος της τελετής έναρξης του παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου FIFA 2006 στο Μόναχο. Την Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις ώρα 9. 00μ.μ ακολουθούν “Ασκήσεις Ετοιμότητας ΙΙ & IV” στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής από το Χοροθέατρο “Ηρος Αγγελος” που εμπεριέχει χορό, ζωντανή μουσική και λόγο. Η χορογραφία και σκηνοθεσία ανήκει στον Πέτρο Γάλλια, χορεύει ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος, συνοδεύει μουσικά ο Κωστής Θέος βιολοντσέλο και ο Χρίστος Λύγκας συμπράττει με λόγο.
Την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου στις 9.00μ.μ θα “φιλοξενηθεί” στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου η μουσική παράσταση “Βόλος-Λιλιπούπολη μετ επιστροφής» με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, την Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου και τη Δημοτική Σχολή Χορού. Σκηνοθεσία – Κείμενα – Χορογραφία: Ρεγγίνα Καπετανάκη, στίχοι Μαριανίνα Κριεζή, μουσική: Δημήτρης Μαραγκόπουλος Λένα Πλάτωνος ,Νίκος Κυπουργός, Νίκος Χριστοδούλου και διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.
Την Κυριακή 28 και Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 9.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου το πολυθέαμα “The time between”. Τρεις νέοι πολυτάλαντοι καλλιτέχνες και τρεις βιρτουόζοι μουσικοί πραγματοποιούν ένα θαυμαστό ρομαντικό ταξίδι στο χρόνο με ακροβατικά, ζογκλέρ, βίντεο και ζωντανή μουσική. Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ. θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου το περίφημο Ιταλικό συγκρότημα “Nuova Compagnia di Canto Popolare”, το οποίο συνδυάζοντας τη μουσική με το χορό και την πολύτεχνη θεατρική γλώσσα της Κομέντια Ντελ Αρτε αναβίωσε τις παραδόσεις της Νάπολης, φέρνοντάς τες σε όλο τον κόσμο.
Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στις 9.00 μ μ σειρά έχει το “Υλικό Μήδειας” που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. H Petit opera du Monde και το γαλλικό συγκρότημα παλιάς μουσικής ALMAZIS με έργα από το γαλλικό μπαρόκ, συμμετέχουν σε μια μουσική θεατρική παράσταση με κείμενα που σχετίζονται με τη Μήδεια, σε σκηνοθεσία Βασίλη Αναστασίου, μετάφραση – σύνθεση κειμένων Μ. Ρίτσου, κουστούμια Μασιεζ Μπελέν, μουσική διεύθυνση: Ιάκωβου Παππά.
Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 9.00 μμ το Δημοτικό Θέατρο Βόλου θα «φιλοξενήσει» το “Tango Argentino» τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος “Beltango”. Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ. ακολουθεί το «Ελληνικό Χορόδραμα» της Ραλλούς Μάνου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, που θα παρουσιάσει, τιμώντας την εμπνεύστρια και ιδρύτριά του, την παράσταση «Ραλλού, στα βήματά σου…» με αφορμή τα είκοσι χρόνια από το θάνατό της. Η αυλαία του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ κλείνει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ. με την “Μελωδία της ευτυχίας” από σκηνής Δημοτικού Θεάτρου Βόλου. Η πολύ επιτυχημένη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, την Πολυφωνική Χορωδία και τον Οργανισμό Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου, σφραγίζει το φινάλε του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο διανθίζεται από παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου