Υποστολή Γαλάζιας Σημαίας από την ακτή Παγασών Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-10, 20:41:31
Υποστολή Γαλάζιας Σημαίας από την ακτή Παγασών Βόλου

Υποστέλλεται η Γαλάζια Σημεία από την ακτή Παγασών Βόλου. Ο Δήμος απομένει με εννέα Γαλάζιες Σημαίες, καθώς η επιτροπή κρίσεων των βραβείων στις ακτές διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις.

Η ακτή Παγασών Βόλου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 38 ελληνικών ακτών, που «τιμωρούνται» με αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας.

Στο Δήμο Βόλου, είχαν δοθεί δέκα γαλάζιες σημαίες για την πολύ καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές Αγριά - Μπαρμπά Θωμάς, Αναυρος, Αλυκές, Παγασών, Αμαρυλλίδα, Αμφάνων, Πευκάκια, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Πλατανίδια και Νέα Αγχίαλος.

Οι συγκεκριμένες ακτές βραβεύτηκαν από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζιες Σημαίες».

Ωστόσο 38 ακτές -μεταξύ των οποίων και η ακτή Παγασών- αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2014 -εθνικούς και διεθνείς- και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις ακτές, εντόπισαν όμως σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» η ακτή Παγασών δεν χάνει απλώς το βραβείο της. Δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφια για βράβευση ούτε την επόμενη χρονιά.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=