ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημιώσεις πριν από το Πάσχα

αποζημιώσεις-πριν-από-το-πάσχα-851206

Την αισιοδοξία ότι οι 300 περίπου πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου θα μπορέσουν να πάρουν το 40% της αποζημίωσης που τους δόθηκε από την Πολιτεία, εκφράζουν οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι από την πλευρά τους έγινε ό,τι μπορούσε καλύτερο προς την κατεύθυνση της κινητικότητας που παρατηρήθηκε από την νέα ηγεσία της Νομαρχίας , έτσι ώστε να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανακουφιστούν μερικώς για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις απέναντι στο κακό που τους βρήκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ξηριά…
Όπως έγινε γνωστό στην εβδομάδα που ξεκινά από αύριο ο Νομάρχης αναμένεται να δώσει εντολή για τη συγκρότηση συνεργείου υπαλλήλων, το οποίο θα δέχεται και θα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τους πλημμυροπαθείς που δικαιούνται αποζημίωσης . Συγκεκριμένα το γραφείο θα διαθέτει και τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να παρέχει διευκρινίσεις και συμπληρωματικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.
Πιο αναλυτικά από τους δικαιούχους θα ζητηθεί να υποβάλουν ένα αθεώρητο τιμολόγιο της επιχείρησης , αντίγραφο της σελίδας του τραπεζικού τους βιβλιαρίου καταθέσεων, καθώς και μία βεβαίωση, την ηλεκτρονική φόρμα της οποίας θα την ετοιμάσει η Νομαρχία .
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι που θα τύχουν αποζημίωσης είναι 300 και το ποσόν το οποίο θα τους διανεμηθεί είναι συνολικού ύψους 4.130.000 ευρώ. Σημειώνεται πως η κοινή υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τους κ.κ. Αλογοσκούφη, Σιούφα και Σουφλιά, υπεγράφη μόλις την περασμένη Πέμπτη, με τελευταία υπογραφή αυτή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Ήδη η κοινή υπουργική απόφαση επεστράφη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προκειμένου να αποσταλεί για δημοσίευση και στη συνέχεια να δοθεί το αντίστοιχο ποσό στον ΕΟΜΜΕΧ από τον οποίο θα πληρωθούν οι πλημμυροπαθείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου