ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: Στους δρόμους οι αγρότες της Μαγνησίας

πανθεσσαλικοσ-ξεσηκωμοσ-στους-δρόμο-851206

Με μπλόκα στους δρόμους προειδοποιούν οι γαλάζιοι αγρότες της Μαγνησίας, στέλνοντας ουσιαστικά τελεσίγραφο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους, πιθανότατα σε μία εβδομάδα.
Με συλλαλητήριο στον Πλατύκαμπο απαντούν σήμερα “πράσινοι και κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές”, στο οποίο θα συμμετέχουν και αγρότες της Μαγνησίας με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Στις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη προσυγκέντρωση στο Στεφανοβίκειο.
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΑΣ Βόλου με πρωτοβουλία του προέδρου Νικήτα Πρίντζου, στην οποία παραβρέθηκαν στελέχη και από την ΕΑΣ Λάρισας με επικεφαλής τον κ. Θανάση Κοκιννούλη και τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, γνωστά γαλάζια αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη του κάμπου, όπως ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Κων. Βράντζας και ο Θαν. Παπαθανασόπουλος, πρόεδρος της ΕΑΣ Λαμίας.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες λόγω των εξευτελιστικών τιμών σταν δημητριακά – καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι, αλλά και στο βαμβάκι.

“Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και το αγοραστικό ενδιαφέρον μηδαμινό”, τονίστηκε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη, όπου ήταν διάχυτος ο προβληματισμός για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν, ώστε να πιεστεί επί της ουσίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επιλύσει το πρόβλημα.

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν διάφορες προτάσεις, όπως να διερευνηθεί η δυνατότητα πιο δυναμικής παρουσίας των ενώσεων στον τομέα των εξαγωγών αλλά και για τη δημιουργία αλευροβιομηχανιών που θα βασίζονται στους σιτοπαραγωγούς Θεσσαλίας, Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος, ως απάντηση στα σημερινά καρτέλ που διαπραγματεύονται τη διάθεση των δημητριακών σε εξευτελιστικές τιμές.

Οι γαλάζιοι συνδικαλιστές φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν… μία προθεσμία στην κυβέρνηση και ειδικότερα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

“Θέλουμε να έχουμε σαφή εικόνα, προκειμένου να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”, τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να δώσει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί για τη στήριξη των Ενώσεων.

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται στη Λάρισα πανθεσσαλικη σύσκεψη, όπου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων αγροτών για το ίδιο θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου