ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο θα φιλοξενηθεί το «Χαμόγελο του παιδιού»

στο-βόλο-θα-φιλοξενηθεί-το-χαμόγελο-τ-124455

Στόχος η δημιουργία τοπικού παραρτήματος σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στην κατεύθυνση της εντονότερης συνεργασίας προσανατολίζονται η Μητρόπολη Δημητριάδος και το «Χαμόγελο του παιδιού», με απώτερο στόχο τη δημιουργία τοπικού παραρτήματος και κοινών δράσεων. Το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης, εκτιμάται ότι θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει χώρο «φιλοξενίας» των δράσεων του «Χαμόγελου του παιδιού» στην περιοχή μας, ενώ όπως επισημαίνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «νομίζω ότι σύντομα θα γίνει πραγματικότητα ο στόχος».

Η συνεργασία που ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει συνέχεια του προγράμματος. Ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον κ. Γιαννόπουλο, πρόεδρο του «Χαμόγελου του παιδιού» στο πλαίσιο Οδοντιατρικού Συνεδρίου, επισημαίνει ότι «η δημιουργία παραρτήματος του Χαμόγελου του παιδιού στο Βόλο είναι ένας άμεσος στόχος που θα επιτευχθεί».

Οσο για το πρόγραμμα που άρχισε πέρσι να υλοποιείται στο 10ο Δημοτικό της Νέας Ιωνίας, ενδέχεται νε επεκταθεί και σε άλλα σχολεία ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν ή πόσο γρήγορα θα εγκατασταθεί το «Χαμόγελο του παιδιού» στο Βόλο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Σχολικά σε άπορα παιδιά

Στο μεταξύ, έχει κοινοποιηθεί στους ενοριακούς ναούς της περιοχής μας εγκύκλιος με θέμα τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορα παιδιά, από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Μητρόπολης Δημητριάδος, που στεγάζονται στο Πνευματικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας.

Είναι η πρώτη φορά που η τοπική Εκκλησία αναλαμβάνει συντονισμένα την υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας, την οποία καλούνται να συνδράμουν τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά που βρίσκονται σε απόλυτη ένδυα.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται στους ναούς, περιλαμβάνουν, συγκεκριμένα, τα εξής: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια με χρωματιστά εξώφυλλα, τετράδια με μπλε εξώφυλλα, μολύβια ξύλινα, μπλε στυλό, μαρκαδόροι (χοντροί και λεπτοί), ξυλομπογιές, γόμες και ξύστρες, γεωμετρικά σχήματα, διαβήτες, ψαλιδάκια, αριθμητήρια, κόλλα στικ και ρευστή, διαφάνειες, ντοσιέ και φύλλα για ντοσιέ, κόλλες γλασέ χρωματιστές, χαρτιά κάνσον χρωματιστά, μπλοκ ζωγραφικής, χαρτιά Α4, πλαστελίνες χρωματιστές.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου